İngiltere & İskoçya Turu Tur Programı

ŞEKER VE KURBAN BAYRAMINA ÖZEL 2 TARİH !!
İNGİLTERE & İSKOÇYA TURU

Londra (3), Edinburg (2)

TÜRK HAVA YOLLARI TARİFELİ SEFERİ İLE

24 HAZİRAN - 29 HAZİRAN 2017(ŞEKER BAYRAMI)
11 TEMMUZ - 16 TEMMUZ 2017
(İSTANBUL KALKIŞ SAATİ 07:00 DİR.)
01 AĞUSTOS - 06 AĞUSTOS 2017
(İSTANBUL KALKIŞ SAATİ 07:00 DİR.)
30 AĞUSTOS - 04 EYLÜL 2017(KURBAN BAYRAMI)

Kalkış Yerleri: 07:45 Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali
Gezilecek Yerler: Londra, Edinburg
PROGRAM
1 Gün: İstanbul – Londra

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali acente kontuarı önünde saat 04:45’te buluşma. Türk Hava Yolları'nın TK1979 numaralı tarifeli seferi ile saat 07:45’te Londra’ya hareket. Yerel saate göre 09:50’de varışımızı takiben Londra panoramik şehir turu. Panoramik şehir turumuzda; The Tower, Tower Bridge, Hays Galleria, London Dungeon, Big Ben, Houses of Parlement, Buckingham Palace, Thames Nehri, Picadilly Meydanı, Amiral Nelson Anıtı, Trafalgar Meydanı, Milli Müze, Ünlü Harrods Mağazası, Knightsbridge ve Natural History Müzesi görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası serbest zaman. Geceleme otelimizde.



2 Gün: Londra

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından alış-veriş ve kişisel aktiviteler için serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan London eye & Thames nehri tekne turu & Medieval Banquet Show Turu`na katılabilirler. Bu tam günlük turumuzda; Thames Nehri kıyısında bulunan dev bir gözlem tekerleği olan dönme dolaba binerek eşsiz Londra manzarasını izleme, daha sonrasında Thames Nehri üzerinde tekne ile gezme fırsatı bulacaksınız. Tekne Turu sırasında Londra’nın ünlü Parlamento binasının St. Paul katedralinin ve daha pek çok Londra’nın simgesi olmuş yapıtların önünden geçilecek, Londra’yı nehirden görme imkanı bulacağız. Öğleden sonra Londra’nın eğlence merkezi, restoranları, pubları ve alışveriş dükkanları ile ünlü (Londra’nın Beyoğlu'su) Covent Gardene yürüyüş turu yapıyoruz. Alışveriş için serbest zaman ve dünyaca ünlü British Museum'u ziyaret. Zengin kolleksiyonları ile ünlü müzede Türkiye'den de götürülmüş eserleri görme imkanı bulacağız.  Aksam Medieval Banquet & Show Turu’na katılıyoruz. Londra’nın tarihi bölgesi St. Kathrine Limanında bir binada ortaçağ atmosferinde yapılacak gece turumuz yemek ve show ile size unutulmaz bir Londra akşamı yaşatacak. Geceleme otelimizde.
London eye & Thames nehri tekne turu & Medieval Banquet Show turu : 150 GBP



3 Gün: Londra

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Windsor Kalesi, Victoria ve Albert Müzesi ve Oxford Street Turuna katılabilirler .İngiltere'nin 900 yıllık tarihine şahitlik etmiş, dünyanın en eski ve en büyük kalesi olan Windsor Kalesi, kraliçenin ayni zamanda resmi konutudur. Sabah, özel otobüsümüz ile Londra’nın hemen dışındaki Windsor kasabasına hareket,  İngiliz ihtişamını bizzat görebileceğimiz kalenin gezilmesinden sonra tarihi Windsor kasabasının şirin sokaklarında öğle yemeği için bos zaman. Öğleden sonra Londra’ya dönüyoruz ve Kraliçe Victoria ve genç yaşta ölen eşi Prens Albert adına yapılmış müzede muhteşem kraliyet mücevherlerini görüyoruz. Daha sonra Londra’nın dünyaca ünlü alışveriş caddesi Oxford Street'te serbest zaman. Geceleme otelimizde
Windsor Kalesi & Oxford Turu:  80 GBP



4 Gün: Londra – Edinburg

Otelde alınacak sabah kahvaltısının ardından havalimanına transfer. Yerel havayolları ile Londra-Edinburg uçuşumuz gerçekleşiyor. Varışımıza istinaden Edinburgh panoramik şehir turumuz başlıyor. Tur esnasında şehrin en eski yapısı olmakla beraber en popüler turist merkezi olan Edinburgh Kalesi'nden başlayarak Royal Mile Yolu üstünden Kraliyet Sarayı, Parlamento Binasını, Milli Galeri’yi, 10 yıl sahibini mezarında yalnız bırakmayan köpek Boby’nin heykelini ve Harry Potter'ın efsanesinin doğduğu kafeyi panoramik ziyaret edeceğiz. Turumuzun ardından otelimize transfer.  Arzu eden misafirlerimiz akşam ekstra olarak düzenlenecek İskoç Gecesi Turu'na katılabilirler.(İskoç Gecesi Turu müsaitliğe göre yapılmaktadır.)  Geceleme otelimizde.
İskoç Gecesi Turu: 80 GBP



5 Gün: Edinburgh

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Glasgow ve Stirling Kalesi turuna katılabilirler. İskoç tarihinin en önemli kavşak noktası, İskoçların İngilizlere karşı bağımsızlık savaşlarının sembolü, bizim de Cesur Yürek filminden tanıdığımız Willam Wallace’ın yaşadığı Sterling kalesini geziyoruz. Ardından sanayi devriminin başlangıcı olan, klasik ve modern mimarinin kaynaştığı İskoçya’nın önemli kenti Glasgow’a gidiyoruz. Gotik mimarisi ile ünlü Glasgow katedrali, Rönesans mimarisi ile ünlü City Chambers ve George meydanı ziyaret edilecek yerler arasındadır. İskoçya’nın zengin alışveriş merkezi Buchanan Street ve çevresinde serbest zamandan sonra otelimize dönüyoruz.
Glasgow & Stirling Kalesi Turu: 85 GBP



6 Gün: Edinburgh – İstanbul

Sabah kahvaltı sonrası odaların boşaltılması ve serbest zaman. Rehberimiz tarafından belirtilecek saatte Edinburgh Havalimanı'na transfer. Bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları'nın TK1346 sefer sayılı uçuşu ile saat 15:55'de İstanbul’a hareket. Rahat ve konforlu bir uçuşun ardından saat 22:10'da İstanbul'a varış ve gezimizin sonu.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları tarifeli seferi ile ekonomi sınıfı  İstanbul –Londra gidiş / Edinburg – İstanbul dönüş uçak bileti,
  • Londra – Edinburg ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Alan vergileri,
  • Belirtilen otellerde 3 gece Londra’da 2 gece Edinburg’ta konaklama
  • Sabah kahvaltıları
  • Havalimanı – Otel – Havalimanı Arası Transferler,
  • Londra ve Edinburg panoramik şehir turları
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti,


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış fonu (15 TL )
  • Vize ücreti
  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Seyahat Sigortası , Ekstra turlar, Kişisel Harcamalar
  • İç hat İzmir - İstanbul - İzmir bağlantı ücretleri 120 Eur.


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • İstanbul Havalimanı (07:45)
Notlar

TURUN ARTILARI

  • Kraliçe Victoria ve genç yaşta ölen eşi Prens Albert adına yapılmış müzede muhteşem kraliyet mücevherlerini görebileceğiz.
  • İngiltere'nin 900 yıllık tarihine şahitlik etmiş, dünyanın en eski ve en büyük kalesi olan Windsor Kalesi ziyaret edebileceksiniz.
  • İskoç tarihinin en önemli kavşak noktası, İskoçların İngilizlere karşı bağımsızlık savaşlarının sembolü, bizim de Cesur Yürek filminden tanıdığımız Willam Wallace’ın yaşadığı Sterling kalesini göreceğiz.

İNGİLTERE & İSKOÇYA / OTELLERİ

4* Ramada Hotel North vb.  Londra standart oda konaklaması
http://www.ramada.co.uk/hotels/united-kingdom/london/ramada-london-north-m1/hotel-overview

4* Holiday Inn Edinburg Hotel vb. – Edinburg standart oda konaklaması
http://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/edinburgh/edbcr/hoteldetail

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sağlık: İngiltere ve İskoçya’ya girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz

Vize Bilgileri: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Uçuş Süreleri: İstanbul – Londra arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 4  saattir. Edinburg – İstanbul arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 4 saat 15 dakikadır

Para Birimi:  İngiltere ve İskoçya’nın para birimi Sterlin’dir. (GBP). 1 GBP’nin TL  karşılığı 4,50TL’dir Büyük şehirlerde, oteller ve restoranlar gibi yerlerde Visa ve Master Card çoğunlukla geçerlidir. Küçük yerlerde kredi kartı kullanımı sorun olabilir.

Saat Dilimi: Türkiye ile İngiltere arasında 2 saat fark bulunmaktadır.

Telefon Kullanımı: Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

Kıyafet ve Gerekli Eşyalar: Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, yağmurluk, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

Yemek Kültürü: İngiltere mutfağı, Avrupa mutfağına çok yakındır.  Pazar rostosu, fish&chips,İngiliz kahvaltısı, mantar sote,ızgara domates,fırınlanmış fasulye en meşhur yemekleridir.
Elektrik İngiltere ve İskoçya’nın  elektrik akımı 230V tur. ve prizleri G tipidir. Örnek için; http://www.iec.ch/worldplugs/typeG.htm


Alışveriş: Bölgeye özgü hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Alışveriş merkezlerinde birçok ünlü markanın mağazaları da bulunmaktadır.

ÖNEMLİ BİLGİLER

Gençaystar Turizm havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyid edilmesi gerekmektedir. Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Gençaystar Turizm sorumlu tutulamaz. Gençaystar Turizm gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergahını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Gençaystar Turizm, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Gençaystar Turizm  sorumlu tutulamaz. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür. Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir. Ekstra turlar minumum 15 kişinin katılımı gerçekleşir.


İptal Şartları
https://www.gencaystar.com.tr/ingiltere-iskocya-turu
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 19.04.2024 02:18 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.