Baltıklarda 5 Ülke Tur Programı

BALTIKLARDA 5 ÜLKE
Beyaz Rusya & Litvanya & Letonya & Estonya & Finlandiya

Panoramik Helsinki, Tallinn, Riga, Vilnius, Haçlar tepesi ve Minsk  şehir turları dahil !!!

Minsk(1),Vilnius(1),Riga(2),Tallinn(2),Helsinki(1)

7 GECE / 8 GÜN

TÜRK HAVA YOLLARI TARİFELİ SEFERİ İLE

13 MAYIS - 20 MAYIS 2017
24 HAZİRAN - 01 TEMMUZ 2017 *** ŞEKER BAYRAMI ***
( BULUŞMA SAATİ 04:55, GİDİŞ SAATİ 07:55, DÖNÜŞ SAATİ 17:10 / HEL-MSQ )
22 TEMMUZ - 29 TEMMUZ 2017
( BULUŞMA SAATİ 04:55, GİDİŞ SAATİ 07:55, DÖNÜŞ SAATİ 17:10 / HEL-MSQ )
28 AĞUSTOS - 04 EYLÜL 2017 *** KURBAN BAYRAMI ***

Kalkış Yerleri: 13:45 Atatürk Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminalinde
Gezilecek Yerler: Beyaz Rusya & Litvanya & Letonya & Estonya & Finlandiya
PROGRAM
1 Gün: ISTANBUL - MINSK

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminalinde siz değerli konuklarımızla 10:45'te  buluşma. Bagaj, bilet ve biniş işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK283 sefer sayılı uçuşu ile 13:45’te Minsk’e hareket. Yaklaşık 2 saat 30 dakika sürecek uçuştan sonra yerel saat ile 16:15’te varışımızın ardından Minsk şehir turumuz başlıyor. Bu turumuzda görülecek yerler; Bağımsızlık caddesi, Zafer caddesi,17yy ve 20yy ın mimarı anıtları olan Belediye binası, Kutsal ruh katedrali, Meryem Ana katedrali, Trinity bölgesinin varoş sokakları, Dünyanın en muhteşem mimarı yapıları listesinde yer alan Zafer anıtı ve Ulusal kütüphane. Turumuzun ardından otelimize transfer. Geceleme Minsk’teki otelimizde



2 Gün: MINSK - VILNIUS

Kahvaltının ardından  öğleye kadar serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz extra düzenlenecek olan  Stalin Hattı & 2. Dünya Savaşı Müzesi turuna katılabilirler. Minsk şehir merkezine 30 km. mesafede bulunan şehrin dışındaki gezilip görülebilecek önemli merkezlerden biri olan Stalin Hattı, Moskova’nın düşmemesi için Alman Ordusuna karşı Kızılordu tarafından yüksek yerde konumlanmış bir savunma hattıdır. Stalin Hattı, II. Dünya Savaşında ”Savunma Hattı” olarak bilinmektedir. Stalin Hattı’nda II. Dünya Savaşı’nda kullanılan çok çeşitli silahlarla birlikte, kurulan savunma hattı da gezilecek olup, burada Askeri Ekipmanlar Açık Hava müzesinde tanklar, uçaklar, helikopterler ve toplar görülecek eserler arasındadır. Yaklaşık 1 buçuk saatlik gezimizin ardından 2. Dünya Savaşı Müzesine geçiyoruz. Nazi döneminde, 1944 yılında yapılan ve 2. Dünya savaşını betimleyen dünyadaki ilk müzedir. Müzede, partizan hareketi günlükleri, el yazısı ve basılı kitaplar, el yapımı silahlar vardır. Bugün 3.000 metrekarelik alana kurulmuş olan müze, savaş raporları, günlükler, çizimler, askeri birlikler, askeri üniformalar, askeri silahlara ev sahipliği yapmaktadır. Tur sonrası otobüsümüz ile Vilnius’a geçiyoruz. Yaklaşık 4 saatlik yolculuğun ardından Vilnius’a varış. Varışımızı takiben Vilnius panoramik şehir turu yapıyoruz. Vilnius şehir turunda; Katedral Meydanı, Vilnius Katedrali, Gediminas Kulesi, Gediminas Heykeli, St. Peter ve St. Paul Kilisesi, St. Anne Kilisesi ve Amber Galerisi gezildikten sonra Subacius Tepesi’nden şehrin panoramik manzarasının fotoğrafını çekme fırsatı. Ardından otelimize yerleşiyoruz.  Geceleme Vilnius’ta otelimizde.
Stalin hattı & 2. Dünya Savaşı Müzesi turu kişi başı : 35 €



3 Gün: VILNIUS - RIGA

Sabah  kahvaltısının ardından öğle kadar serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz extra olarak düzenlenecek olan Kaunas & Trakai turuna katılabilirler. Öncelikle Kaunas şehir turu yapıyoruz. Litvanya’nın ikinci en büyük şehri olan Kaunas, Nemunas ve Neris Nehirleri’nin kesiştiği bölgede konumlanmıştır. 2. Dünya Savaşı’nda yok edilmeyen şehirlerden olan Kaunas’da görülecek yerler arasında 13. YY’dan kalma kale, tarihi şehir merkezi, “Beyaz Kuğu” olarak da adlandırılan Bazilika, St. Francis Xavier Kilisesi ve Cizvit Manastırı, Perkunas Evi, Vytautas Kilisesi başlıca görülecek yerler arasındadır. Sonrasında Trakai’ye geçiyoruz. Vilnius’a 29 km. uzaklıktaki, Litvanya’nın eski başkenti olan Trakai, göller, tepeler ve ormanlık alan üzerine kurulmuş olan ve günümüzde hala Karaim Türkleri’nin yaşadığı bölgedir. 14. YY’da inşa edilmiş muhteşem manzarayı doya doya izleme imkanı bulacaksınız. Göl kenarında kurulmuş olan hediyelik eşya dükkanları, Litvanya Hatıraları için en doğru adreslerden biri. Öğlen Riga’ya hareket ediyoruz. Yol üstündeki ilk durağımız, Litvanya sınırlarında yer alan Haçlar Tepesi (Hill of Crosses)olacak. Burası Katolik Litvanya’nın kutsal yerleşim bölgesi. Bu bölgede yaklaşık 50.000 adet birbirinden farklı boylarda Hac bulunduğu tahmin ediliyor. Litvanya’nın en etkileyici yerlerinden biri olan Hill of Crosses’i gezdikten sonra, yolumuza devam ediyoruz. Yaklaşık 4 saatlik yolculuğun ardından Riga’ya varış. Varışı takiben panoramik Riga şehir turu. Riga şehir turumuzda, Kedi Evi, Dome Katedrali, Özgürlük Anıtı, Büyük ve Küçük Lonca Binaları, Daugava Nehri ve şehrin diğer önemli bölgeleri bulunmaktadır.  Şehir turumuzun ardından otele yerleşiyoruz. Akşam ise dileyen misafirlerimiz ile ekstra Rosengrals Restoran Akşam Yemeği turumuzu gerçekleştiriyoruz. Eski Riga’nın merkezinde bulunan, şehir limanından merkeze uzanan, gizli geçidin açıldığı 800 yıllık bir yapının mahzeninde kurulmuş, sadece mum ışıklarıyla aydınlatılmış, dekorundan çalışanlarına, yemeklerinden müziklerine, atmosferinden göz zevkine kadar her şeyi ile ziyaretçilerine Orta Çağ ziyafeti sunan harika bir tarihi Orta Çağ restoranıdır. Ardından otelimize transfer. Geceleme Riga’daki otelimizde.
Kaunas &Trakai  turu kişi başı : 45 €
Rosengrals Restoran Akşam Yemeği kişi başı:  50 €



4 Gün: RIGA

Sabah kahvaltısının ardından tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz extra düzenlenecek olan Sigulda turumuza katılabilirler. Riga’ya 51 km. uzaklıktaki, Letonya’nın en güzel şehirlerinden kabul edilen Sigulda şehir turunda Sigulda Kalesi, Gauja Milli Parkı, Gutman Mağarası, Turaida Kalesi ve Müzesi ziyaret ediliyor. Kalelerin arasında gezerken kendinizi Ortaçağ Avrupası’nda hissedeceğiniz Sigulda, yemyeşil ağaçları, ovaları, Gauja Nehri’nden oluşan muhteşem doğası ile sizi büyüleyecek. Öğle yemeğimizi aldıktan sonra Riga’ya geri dönüyoruz. Arzu eden misafirlerimiz için ekstra Jurmala Turu'na katılma imkanı. Letonya’nın Baltık Denizi kıyısında bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Jurmala şehir turunda bembeyaz kumsalları ve orman içerisinde yer alan romantik ağaç evleriyle Letonya’nın sayfiye bölgesi ziyaret ediliyor. Tertemiz çam kokulu havası, dingin atmosferi, şifalı suları, çamur kürleri ile Baltık Ülkeleri’nin en ünlü SPA otelleriyle yerli halkın ve turistlerin rehabilitasyon merkezi Jurmala… Hava kirliliğini önlemek amacıyla araba girişlerinin ücretli olduğu bu şirin sahil kasabasında dilerseniz ünlü SPA’larının tadını çıkartabilirsiniz. dilerseniz yol boyunca uzanan şirin kafelerinde keyif yapabilirsiniz. Turumuzun ardından otele geri dönüş. Geceleme Riga'daki otelimizde.
Sigulda Turu kişi başı : 60 € ( Öğle yemekli )
Jurmala Turu Kişi Başı : 35 €



5 Gün: RIGA - TALLINN

Sabah kahvaltısının ardından Tallinn’e hareket ediyoruz. Yol üzerinde Parnu’da kısa bir mola veriyoruz. Bir zamanlar çarların seçkin uğrak yeri ve gözde bir tatil beldesi olan bu güzel şehri keşfediyoruz. Ardından Tallinn’e devam ediyoruz. Yaklaşık 3 saatlik yolculuğun ardından Tallinn’e varıyoruz. Varışı takiben panoramik şehir turu. Tallin şehir turumuzda; gotik mimarinin en güzel örneklerini görme fırsatı yakalayacağımız şehir merkezi, Toompea Kalesi ve Tepesi, 13.YY Dome Katedrali, 19. YY Ortodoks Alexander Nevski Katedrali, 15.YY Belediye Binası ve St. Olaf kilisesi bulunuyor. Otele yerleştikten sonra serbest zaman. Geceleme otelde.



6 Gün: TALLINN

Sabah  kahvaltısının ardından tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz öğleden önce ekstra düzenlenecek olan  Rocca Al Mare Turuna katılabilirler. Avrupa’da sayısı az olan açık hava müzelerinden Rocca Al Mare turunda 18. YY Estonya kırsal yaşamına tanık oluyoruz. Geniş bir alan üzerine kurulu açık hava müzesi 18. YY dönemini yansıtan köy evleri, yel değirmenleri, ahşap kilisesi ve köy okulu ile sizi zamanda yolculuğa çıkartarak Estonya’nın geçmişine tanık ediyor. Birbirinden farklı evlerde eski dönem Estonyalıların yaşantısı teatral olarak anlatılıyor. Turumuzun ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz öğleden sonra extra düzenlenecek olan Viking köyü turuna katılabilirler. Turumuzda Vikinglerin yaşam tarzını gözlemleme fırsatı bulup ayrıca ok ve balta atma, mancınık kullanma gibi aktiviteleri deneyimleyeceğiz. Ardından Viking atmosferinde güzel bir akşam yemeği yiyoruz. Turumuzun ardından otele transfer. Geceleme Tallinn’de otelimizde.
Rocca Al Mare Turu kişi başı :  45 €
Viking Köyü Akşam Yemeği turu kişi başı:  50 €



7 Gün: TALLINN - HELSINKI

Sabah kahvaltısından sonra Tallinn limanına transfer. Helsinki’ye feribot ile geçiş yapıyoruz. Varışın ardından Helsinki şehir turu. Turumuzda, Helsinki Katedrali, Senato Meydanı, Hükümet Sarayı, Belediye Binası, Market Meydanı, Uspenski Orthodox Katedrali, Havis Amanda Heykeli’ni görme imkanı yakalıyoruz. Panoramik turumuzun ardından otele yerleşiyoruz.Ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz extra düzenlenecek olan Suomenlinna Kalesi turuna katılabilirler. Suomenlinna Kalesi, içindeki kilise ve deniz feneri ile oldukça etkileyicidir. UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde yer almaktadır. Helsinki’ye çok yakın olan ve ada üzerine kurulan bu kale, Finlandiya’nın en önemli tarihi askeri yapılarından biridir.Tur sonrası otelimize transfer.  Geceleme Helsinki’deki otelimizde.
Suomenlinna Kalesi turu kişi başı : 40 €



8 Gün: HELSINKI - ISTANBUL

Sabah kahvaltısı sonrası uçuş saatine kadar tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz extra düzenlenecek olan Porvoo turuna katılabilirler. Bu turumuzda eski şehir, şehir meydanı ve Porvoo katedralini göreceğiz.  Finlandiya’nın en eski ikinci şehri olan Porvoo, kültürel açıdan harika bir atmosfere sahiptir. Turun ardından  havaalanına yolculuk için rehberimizle buluşup dönüş transferimizi yapıyoruz. Türk Hava Yolları TK1764  sefer nolu tarifeli uçuşu ile saat 19:20’de İstanbul’a hareket ediyoruz. Yerel saat ile 22:45’te İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.
Porvoo turu kişi başı : 40 €



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Hava Yolları tarifeli seferleri ile İstanbul – Minsk  gidiş /  Helsinki -  İstanbul dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • 4* otellerde; Minsk 1, Vilnius 1, Riga 2, Tallinn 2, Helsinki 1 toplam 7 gece konaklama,
  • Sabah kahvaltıları
  • Panoramik Helsinki, Tallinn, Riga, Vilnius, Haçlar tepesi ve Minsk  şehir turları
  • Alan - otel - alan ve şehirlerarası transferler
  • Türkçe rehberlik hizmeti


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış fonu (15 TL)
  • Vize Ücreti (130€)
  • Ekstra turlar, Seyahat Sigortası
  • Kişisel harcamalar, Öğle ve akşam yemekleri
  • İç hat İzmir - İstanbul - İzmir bağlantı ücretleri (95€) (Bağlantı ücretleri ilgili sınıftan yer olmasına göre değişiklik gösterebilmektedir.)


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
    Notlar

    TURUN ARTILARI

    • Helsinki’de; Helsinki Katedrali, Senato Meydanı, Hükümet Sarayı, Belediye Binası, Market Meydanı, Uspenski Orthodox Katedrali ni görme fırsatımız olacak.
    • Avrupa’da sayısı az olan açık hava müzelerinden Rocca Al Mare turunda 18. YY Estonya kırsal yaşamına tanık oluyoruz.
    • Riga’da; Kedi Evi, Dome Katedrali, Özgürlük Anıtı, Büyük ve Küçük Lonca Binaları, Daugava Nehrini keşfedeceğiz.
    • Moskova’nın düşmemesi için Alman Ordusuna karşı Kızılordu tarafından yüksek yerde konumlanmış bir savunma hattı olan Stalin Hattını göreceğiz.
    • Eski Riga’nın merkezinde bulunan, şehir limanından merkeze uzanan, gizli geçidin açıldığı 800 yıllık bir yapının mahzeninde kurulmuş, sadece mum ışıklarıyla aydınlatılmış, dekorundan çalışanlarına, yemeklerinden müziklerine, atmosferinden göz zevkine kadar her şeyi ile ziyaretçilerine Orta Çağ ziyafeti sunan harika bir tarihi Orta Çağ restoranında akşam yemeği alabilirsiniz.
    • Vikinglerin yaşam tarzını gözlemleme fırsatı bulup ayrıca ok ve balta atma, mancınık kullanma gibi aktiviteleri deneyimleyeceğiz.

    BALTIKLAR 5 ÜLKE / OTELLER

    SIKÇA SORULAN SORULAR

    Sağlık Ülkeye girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz

    Vize Bilgileri Umumi Pasaport sahibi iseniz, Ülkeye girebilmek veya transit geçebilmek için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize almanız gerekmektedir. Hizmet veya Yeşil Pasaport sahibi olanların, 6 ay içerisinde 3 ayı geçmemek kaydıyla olan seyahatlerinde ülkeye vize almaları gerekmemektedir.

    Uçuş Süreleri İstanbul – Helsinki  arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 3 saat 25 dakikadır. Riga – İstanbul arası direkt uçuş olup, uçuş süresi 3 saat 10  dakikadır.

    Para Birimi Ülkelerin para birimi Euro’dur (EUR) 1 euro : 3 TL’dir toplu ulaşım biletleri dahil bir çok yerde kredi kartı geçmektedir. ATM sıklıkla bulunur.

    Saat Dilimi Türkiye ile bu ülkeler arasında saat farkı bulunmamaktadır.

    Telefon Kullanımı Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    Kıyafet ve Gerekli Eşyalar Yaz sezonunda gidilecekse Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz.  Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririrz.

    Yemek Kültürü Bu ülkelerin en önemli yemekleri arasında; pembe renkli soğuk pancar çorbası, bira çorbası, bezelye çorbası ve balık ağırlıklı yemekler yer almaktadır. Esmer ekmek kültürleri çok gelişmiştir. Kimyon tohumu neredeyse her yemekte kullanırlar.

    Elektrik Bu ülkelerde  elektrik prizleri Türkiye ile aynıdır.

    Alışveriş Bu ülkelerde modadan, teknolojiye birçok çeşitli ürünleri AVM ya da mağazalardan bulabilirsiniz. Bu konuda zorluk çekeceğinizi düşünmüyoruz. Dikkat etmeniz gereken husus Pazar günleri her yer kapalı olacağından alışverişinizi hafta içi yapmanızı öneriyoruz.

    ÖNEMLİ BİLGİLER

    Gençaystar Turizm havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyid edilmesi gerekmektedir. Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 7 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Uçuş saatlerimizi bürolarımızdan öğrenebilirsiniz. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Gençaystar Turizm sorumlu tutulamaz. Gençaystar Turizm gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergahını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir. Gençaystar Turizm, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilemez. Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Gençaystar Turizm  sorumlu tutulamaz. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür. Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir. Gençaystar Turizm konsoloslukla müşterilerimiz arasında aracı kurumdur. Vize başvurusu için en az 6 ay geçerli pasaport ve acentelerimizden temin edebileceğiniz vize için gerekli evraklar listesinde belirtilen belgeler gerekmektedir.Tur programında belirtilen ekstra geziler minimum 20kişi katılımı şartına göre düzenlenmektedir. Yeterli sayı tamamlanmadığı durumlarda yapılmamakta veya içerik ve maliyetler katılımcı sayısına göre düzenlenmektedir.


    İptal Şartları
    https://www.gencaystar.com.tr/baltiklar-5-ulke-turu
    Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
    Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
    08504412525


    Bu çıktı 29.03.2024 01:35 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.