Norveç Fiyordları Tur Programı

NORVEÇ FİYORDLARI
Oslo(2), Ulvik(1), Bergen(1) Geilo(1)


Tüm Turlar ve 2 Akşam Yemeği Dahil !!

5 GECE / 6 GÜN
TÜRK HAVA YOLLARI TARİFELİ SEFERİ İLE


24 – 29 Haziran 2017 *** ŞEKER BAYRAMI ***
01 - 06 AĞUSTOS 2017
30 AĞUSTOS - 04 EYLÜL 2017 *** KURBAN BAYRAMI ***

Kalkış Yerleri: 07:20 Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde
Gezilecek Yerler: Oslo, Ulvik, Bergen, Geilo
PROGRAM
1 Gün: ISTANBUL - OSLO

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde saat 04:30’da buluşma. Bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK 1751 Tarifeli Sefer tarifeli sefer sayılı uçuşu ile saat 07:20’de İstanbul-Oslo uçuşunu gerçekleştiriyoruz. Yerel saat ile saat 10:20’de Oslo’ya varış. Özel transfer aracımız ile panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Turumuzda Frogner Parkı’nı gezecek ardından şehrin simgelerinden birisi olan Karl Johans Kapısı’nı ve Oslo Şehir Binası, Kraliyet Sarayı’nı göreceğiz. Ardından otelimize transfer oluyoruz. Odalarımıza yerleştikten sonra serbest zaman. Konaklama otelimizde.



2 Gün: OSLO - ULVIK

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden çıkış işlemlerini gerçekleştirip Ulvik’e doğru yola çıkıyoruz. Yolumuzun üzerinde meşhur Torpo Stave Kilisesi’nde fotoğraf molası vereceğiz. Sonrasında şelaleler ülkesinde göreceğimiz Voringsfossen ilk göreceğimiz şelalelerden birisi olacak. Hardanger Köprüsü’nü geçerek Ulvik’e ulaşacağız. Akşam yemeğimizi otelimizde alıyoruz. Konaklama otelimizde.



3 Gün: ULVIK - BERGAN

Kahvaltımızın ardından Bergen’e doğru yola çıkıyoruz. İskandinav ’yanın en güzel doğasına sahip ülkesinde yapacağımız yolculukta, Hardangervidda doğal parkı’nın içinden ilerleyecek, muhteşem manzaraları görme şansını yakalayacağız. Steindalsfossen   Şelalesi’nde keyifli bir fotoğraf molasının ardından Bergen’e devam edeceğiz.  Bergen’e vardığımızda şehir turumuza başlıyoruz. Rengarenk evleri, Kraliyet Sarayı göreceğimiz yerler arasında olacak. Şehrin kalbinin attığı Balık ve Çiçek pazarlarını ziyaret ettikten sonra Bergen’de yapılacak en güzel aktivitelerden birisi olarak kabul edilen teleferik ile Floyen Dağı’na çıkıyoruz. Bergen’in panoramik manzarasını göreceğimiz bu turun ardından otelimize gidiyoruz. Konaklama otelimizde.



4 Gün: BERGEN - FIYORDLAR - GEILO

Sabah alacağımız kahvaltının ardından turumuzun en güzel güzel günlerinden bir tanesi olan fiyordlar için otelimizden hareket ediyoruz. Önce aracımız ile Gudvangen’e ulaşacak ardındından feribotumuza bineceğiz. UNESCO Dünya Mirasi Listesi’nde bulunan Naeroyfjord’u boyunca ilerleyecek muhteşem doğanın içinde bulunmaktan keyif alacağız. Sonra Flam kasabasında feribotumuzdan inecek ve Flam Dağı tren gezisine başlıyoruz. Dünyanın en meşhur tren yollarından birisi olan Flaam Dağı boyunca trenimiz, şelalelerin içinden ilerleyeceğiz. Unutulmaz bir yolculuğun ardından trenimizi değiştirecek, Myrdal’a doğru devam edeceğiz. Norveç’in kırsal bölgeleri boyunca ilerleyerek Geilo’ya varıyoruz. Akşam yemeğimiz ve konaklama otelimizde.



5 Gün: GEILO - OSLO

Kahvaltımızın ardından Oslo’ya doğru hareket edeceğiz. Yaklaşık 3 saatlik yolculuğun ardından Oslo’ya varıyoruz. Alış veriş yapabilir şehri dilediğiniz gibi keşfedebilirsiniz. Konaklama otelimizde.



6 Gün: OSLO - ISTANBUL

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından rehberimizin belirlediği saate kadar serbest zaman. Serbest zaman sonrası havaalanına hareket. Check-in, pasaport ve gümrük kontrollerinin ardından uçağımıza biniyoruz. TK 1754 sefer sayılı uçuş ile saat 18.00’te İstanbul’a hareket. Saat 22:55’te İstanbul’a varış ve turumuzun sonu. Bir sonraki turumuzda buluşmak dileğiyle…



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk  Havayolları tarifeli seferi ile Istanbul -  Oslo – Istanbul gidiş  dönüş ekonomi sınıfı uçak biletleri
  • Havalimanı vergileri
  • Programda belirtilen şehirlerde 4 *  otellerde oda kahvaltı konaklamalar,
  • Sabah Kahvaltıları,
  • 2 Akşam Yemeği otelde
  • Havalimanı – Otel – Havalimanı arası transferler,
  • Feribot ile fiyord turu
  • Flam Dağı tren gezisi
  • Floyen Dağı teleferikler ile çıkış
  • Programda belirtilen tüm panoramik şehir turları,
  • Türkçe rehberlik hizmeti


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış fonu ( 15 TL )
  • Belirtilen yemeklerin dışındaki tüm öğle ve akşam yemekleri
  • Yemeklerde alınan içecekler
  • Seyahat Sigortası
  • Kişisel harcamalar
  • İç hat İzmir - İstanbul - İzmir bağlantı ücreti (100 Eur.) (Bağlantı ücretleri ilgili sınıftan yer olmasına göre değişiklik gösterebilmektedir.)


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • İstanbul Havalimanı (07:20)
Notlar

TURUN ARTILARI

  • Frogner Parkı’nı gezip, şehrin simgelerinden birisi olan Karl Johans Kapısı’nı ve Oslo Şehir Binası, Kraliyet Sarayı’nı göreceğiz.
  • Voringsfossen şelalelerinde keyifli anlar yaşayacağız.
  • UNESCO Dünya Mirasi Listesi’nde bulunan Naeroyfjord’un muhteşem doğasına tanıklık edeceğiz.
  • Dünyanın en meşhur tren yollarından birisi olan Flaam Dağı boyunca trenimiz, şelalelerin içinden ilerleyeceğiz.

NORVEÇ FİYORDLARI / OTELLER

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sağlık Norveç’e girişlerde Türk vatandaşlarına herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Herhangi bir ilaç kullanmanız tavsiye edilmemektedir
Vize Bilgileri Umumi Pasaport sahibi iseniz, Norveç’e girebilmek veya transit geçebilmek için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize almanız gerekmektedir. Hizmet veya Yeşil Pasaport sahibi olanların, 6 ay içerisinde 3 ayı geçmemek kaydıyla olan seyahatlerinde vize almaları gerekmemektedir.
Uçuş Süreleri İstanbul – Oslo uçuşu; 3 saat 55 dakika sürmektedir.
Para Birimi Norveç para birimi Norveç Kronu’dur (NOK). 1 Euro yaklaşık 9 NOK tur.
Saat Dilimi Türkiye ile Norveç arasında 1 saat farkı bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12:00 iken Norveç’te 11:00’dir.
Telefon Kullanımı Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.
Kıyafet ve Gerekli Eşyalar Yanınıza kolay giyip çıkarabileceğiniz mevsim sıcaklıklarına uygun kıyafetler almanızı öneririz.
Yemek Kültürü Norveç mutfağında deniz ürünleri hakimdir. Somon füme milli yemek gibidir. Norveç türlüsü, geyik kebabı, lahanalı et haşlaması, geleneksel yemekler arasındadır.
Elektrik Norveç’te elektrik 230 volttur ve Türkiye ile aynı prizler kullanılmaktadır. Prizlerin örnekleri http://www.iec.ch/worldplugs/typeC.htm sitesinden görülebilir.
Alışveriş Norveç’teki alışveriş merkezlerinde birçok ürün rahatlıkla bulunabilmektedir. İthal mallar daha pahalıdır ve vergi oranları yüksektir. Avrupa’nın en pahalı ülkesi olarak bilinmektedir.

ÖNEMLİ BİLGİLER

Gençaystar Turizm havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyid edilmesi gerekmektedir. Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Gençaystar Turizm sorumlu tutulamaz. Gençaystar Turizm gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergahını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Gençaystar Turizm, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Gençaystar Turizm  sorumlu tutulamaz. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür. Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir.


İptal Şartları
https://www.gencaystar.com.tr/norvec-fiyordlari
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 28.03.2024 18:22 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.