Özel Samos Turu 99 € Tur Programı

99 € Özel Samos Turu

Yunan Gecesi ( 25 € )
Extra Samos Turu ( 25 € )

Kalkış Yerleri: Kuşadası Limanı
Gezilecek Yerler: Vathy, Vourliotes, Karlovasi, Potami Şelaleleri ve Plajı
PROGRAM
1 Gün: Vathy - Vourliotes - Karlovasi - Potami Şelaleleri ve Plajı Turu

Sabah 07:30’da Kuşadası Limanı önünde check-in işlemleri ve pasaport kontrolü için rehberiniz ile buluşma ve 09:00’da Samos Adası’na hareket. Samos limanında, pasaport kontrolü ve gümrük işlemlerimizin ardından sizlerle birlikte seyahat eden rehberimiz eşliğinde turumuza başlıyoruz. İlk olarak Samos’un dağlarında Urla’dan göç edenlerin kurduğu Vourliotes Köyü’ne gidiyoruz (Vourla, Urla). Ağaçlar arasından denize bakan mükemmel manzarası ve ahşap panjurlu, saçaklı evlerin bulunduğu şirin bir köy. Her bir evin çatısının köşesinde kiremitten aziz heykelleri ve çatının en üst noktasında ise barışın simgesi güvercin heykelleri bulunuyor. Buradaki ziyaretimizin ardından adanın şarap ve deri üretimi ile ünlü bölgesi Karlovasi’ye gidiyoruz. Adanın kuzey bölgesinde yer alan bu kent merkezinde dilediğimizce geziyoruz. Burada yer alan Tarihi Üniversite Binası’nı ve Belediye Binası’nı görüyor ve Karlovasi Meydanı’nın da tekrar buluşuyoruz. Daha sonra ünlü Potami şelalerine doğru kısa bir yolculuğun ardından adanın en güzel plajlarından olan Potami Plajı’nda yüzme ve öğle yemeği için mola veriyoruz.Öğleden sonra otelimizin de bulunduğu adanın merkez şehri olan Vathi’ye yola çıkıyoruz. Yolda Tsamadou Plajı manzaralı kahve molasının ardından otelimize yerleşiyor ve dinleniyoruz. Akşam yemeği için talep eden konuklarımızla Yunan Gecesi’ne katılmak için otelimizde buluşuyor ve tav- ernaya gidiyoruz. Burada akşam yemeğimizi canlı Yunan müziği eşliğinde alıyor ve günümüzü bitiriyoruz.

 

 



2 Gün: Serbest Zaman ve Ekstra Tur

Sabah kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz tur liderinizin ekstra olarak düzenleyeceği Özel Samos Gezisi’ne katılabilirler. Pythagorion Limanı’nda hareket saatinden 1 saat önce buluşma ve Kuşadası’na hareket. Kuşadası limanındaki gümrük işlemlerinin ardından turumuzu sonlandırıyoruz.
Özel Samos Turu (25€)
Dileyen misafirlerimiz aşağıdaki tura katılarak adanın geri kalanını ziyaret edebilecekler ve teknenin hareket edecek olduğu
Pythagorion Limanı’na transferleri sağlanacaktır.
VATHY – KOKKARI – MYTILINI – HORA – KOUMARADEI – MEGALI PANAGIA MANASTIRI – PAGONDAS KÖYÜ – PYTHAGORION TURU
Otelde yapacak olduğumuz sabah kahvaltısının ardından arzu eden misafirlerimizle 2. Samos Turu için yola çıkıyoruz. İlk olarak Samos`un başkenti olan Vathy’de Katolik ve Metropolitik Kilisesi’ni, ünlü Arslanlı Heykelin bulunduğu Pisagor Meydanı’nı ve günümüzde şarap müzesi olarak kullanılan eski bir şarap fabrikasını geziyor,  burada yerel Samos şaraplarının tadına bakabili- yoruz. Daha sonra deniz kıyısında bulunan ve eşsiz mimarisi ile göz kamaştıran Kokkari’ye gidiyoruz. Dar taş sokakları, deniz kenarında bulunan yerel tavernalarını ve adanın en eski kilisesi ile doğal bir balıkçı kasabasını görme imkanımız oluyor. Buradan hareket ettikten sonra yol üzerinde bulunan Mytilini ve Hora köylerini panoramik olarak gördükten sonra, çinicilik ve balları ile ünlü Koumaradei Köyü’ne ulaşıyoruz. Buradaki kısa ziyaretimizde ünlü Pythagoras kupalarının diğer adı “adalet kupası” olan bu matematiksel kupanın detaylarını öğrenme şansımızın ardından adanın en görkemli yapısı olan Megali Panagia Manastırı`na gidiyoruz. Bu manastır Keşiş Dionysios ve Keşiş Nilos tarafından 1586 yılında inşa edilmiş ve Meryem Ana’nın Vefatı’na ithaf edilmiştir. Adanın en verimli bölgesinde bulunan Pagondas Köyü’nün şirin köy meydanında kahve molamızın ardından öğle saatlerinde dönüş limanımız da olan dünyaca ünlü matematikçi ve filozof Pisagor (Pythagoras)’un doğum yeri Pythagorion’a gidiyoruz. Öğle yemeği için mola veriyoruz, deniz kenarında bulunan birbirinden güzel sahil restoranlarından birinde öğle ye- meğimizi yedikten ve birçok hatıra fotoğrafı çektikten sonra akşamüzeri Pythagorion gümrüğünde buluşarak teknemiz ile dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Kuşadası limanındaki gümrük işlemlerinin ardından turumuzu sonlandırıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Kuşadası – Samos – Kuşadası feribot bileti
  • Kuşadası ve Samos liman vergileri
  • Samos adasında 1 gece oda kahvaltı konaklama
  • 2 gün profesyonel Türkçe rehberlik hizmeti
  • Samos adasında ilk gün Türkçe rehberli tam gün ada turu
  • Yurtdışı seyahat sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Vize ücreti 120€, yeşil pasaport için vize gerekmemektedir
  • Yurt dışı çıkış harcı 15 TL’dir
  • Yunanistan geceleme devlet vergisi gecelik odabaşına 1,50€
  • Müze ve ören yeri giriş ücretleri
  • 65 yaş ve üzeri misafirlerimiz için 10€ sur–prim alınacaktır

YUNAN GECESİ
Canlı müzik eşliğinde Yunan tavernasında limitsiz içkili akşam yemeği 0-5 yaş ücretsiz, 6-12 yaş 15€, yetişkin 25€

EXTRA SAMOS TURU
Ekstra ikinci gün Özel Samos Turu 0-5 yaş ücretsiz, 6-12 yaş 15€, yetişkin 25€



Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Kuşadası’ndan kalkış saati 09:00, Samos’tan ise 18:00’dir.
    • Pasaportlarında Kuzey Kıbrıs giriş damgası olanlar Yunanistan’a giriş yapamayacaklardır.
    • Rehberinizin koşullar doğrultusunda tur güzergahında değişiklik yapma hakkı bulunmaktadır.

    İptal Şartları
    https://www.gencaystar.com.tr/ozel-samos-99euro-turu-eski
    Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
    Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
    08504412525


    Bu çıktı 18.04.2024 09:31 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.