Arjantin & Brezilya Turu Tur Programı

ARJANTİN & BREZİLYA

BUENOS AIRES(3), IGUAZU(2), RIO DE JANEIRO(3), SAO PAULO(1)   

02 KASIM - 11 KASIM 2017
( İSTANBUL KALKIŞ SAATİ (TÜRK HAVA YOLLARI) 10:20,
DÖNÜŞ SAATİ (TÜRK HAVA YOLLARI) 04:50 DİR.)
30 KASIM - 09 ARALIK 2017
( İSTANBUL KALKIŞ SAATİ
(TÜRK HAVA YOLLARI) 10:20,
DÖNÜŞ SAATİ
(TÜRK HAVA YOLLARI) 04:50 DİR.)
22 OCAK - 31 OCAK 2018
( İSTANBUL KAKIŞ
(KLM HAVA YOLLARI) SAATİ 17:00,
DÖNÜŞ (AİR FRANCE) SAATİ 17:40 DİR.)
08 MART - 17 MART 2018
( İSTANBUL KALKIŞ SAATİ
(TÜRK HAVA YOLLARI) 10:20,
DÖNÜŞ SAATİ
(TÜRK HAVA YOLLARI) 04:50 DİR.)

10 MART - 19 MART 2018
( İSTANBUL KAKIŞ
(KLM HAVA YOLLARI) SAATİ 17:55,
DÖNÜŞ (AİR FRANCE) SAATİ 16:40 DIR.)
17 NİSAN - 26 NİSAN 2018
( İSTANBUL KAKIŞ
(KLM HAVA YOLLARI) SAATİ 17:00,
DÖNÜŞ (KLM HAVA YOLLARI) SAATİ 21:55 DİR.)
22 NİSAN - 01 MAYIS 2018
( İSTANBUL KAKIŞ (KLM HAVA YOLLARI) SAATİ 17:00,
DÖNÜŞ (KLM HAVA YOLLARI) SAATİ 21:55 DİR.)

Kalkış Yerleri: 06.00’da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali
Gezilecek Yerler: BUENOS AIRES(3), IGUAZU(2), RIO DE JANEIRO(3), SAO PAULO(1)
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – BUENOS AIRES

Turumuz saat 06.00’da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşmamız ile başlıyor. Check – in işlemleri ve pasaport kontrollerinin ardından Türk Havayollarının TK-15 sefer sayılı uçuşu ile saat 09.05’te Buenos Aires’e hareket ediyoruz. Yerel saat ile 22.15’te varış. Alanda bizi bekleyen özel aracımızla otelimize transfer oluyoruz. Konaklama Buenos Aires’teki otelimizde.



2 Gün: BUENOS AIRES

Kahvaltının ardından panoramik Buenos Aires gezimize başlıyoruz. Güney Amerika’nın en büyük şehirlerinden olmasına rağmen kendinizi önemli bir Avrupa kenti geziyormuş hissinden kurtaramayacağınız mimarisi, birbirinden lezzetli yemeklerden oluşan mutfağı ve elbette kalbinden taşan tango ile eşsiz şehir Buenos Aires’te ilk durağımız bu şehre neden “Güney Amerika’nın Paris’i" namının verildiğini bize varlığı ile anlatan La Recoleta semti olacak. Şehrin seçkin semtlerinden biri olan bu yerde Eva Peron’un (Evita) da mezarının bulunduğu Recoleta Mezarlığı’nı göreceğiz. Ardından Katedral ve Colon Tiyatrosu, La Boca semti gezimizin diğer önemli noktaları arasında. Turumuzun ardından şehri dilediğinizce gezebilmeniz için serbest zaman. Akşam dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak düzenlenecek akşam yemekli Tango Gecesine katılabilirler. Akşam yemeğimizi de alacağımız bu gezide bambaşka bir tango deneyimine tanık olmak için şehrin en iyi tango mekânlarından birinde olacağız. Konaklama Buenos Aires’teki otelimizde.
Ekstra:  Akşam yemekli Tango Gecesi Turu: 110-USD (Kişi başı)



3 Gün: BUENOS AIRES

Kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin Ekstra olarak düzenleyeceği Tigre turuna katılabilirler. Turumuzdan özel aracımız ile Buenos Aires’in kuzeyinde yer alan, sadece Buenos Aires’in değil tüm Güney Amerika kıtasının en varlıklı semtlerinden biri olan San İsidro’ya hareket ediyoruz. Burada taş döşeli yollar ve kolonyal dönem evleri ile çevrili tarihi merkezi görüyoruz. Daha sonra aracımız bizi Tigre’ye götürecek. Burada halka açık bir feribotla Parana Deltası’nda yaklaşık 1 saat süren bir gezi yapıyoruz. Turumuzun ardından özel aracımız ile otelimize hareket ediyoruz. Günün geri kalanında serbest zaman.  Konaklama Buenos Aires’teki otelimizde.
Ekstra: San İsidro ve Tigre Turu: 70-USD (Kişi başı)



4 Gün: BUENOS AIRES – IGUAZU

Kahvaltının ardından havaalanı transferine kadar serbest zaman. Rehberin belirlediği saatte özel aracımız ile havaalanına transfer oluyoruz.  Yerel havayollarına ait tarifeli bir uçak ile Iguazu’ya (Arjantin) uçuyoruz. Varışımızda havalimanında yerel rehberimiz tarafından karşılanıyor ve Iguazu’nun Brezilya tarafına geçiyoruz. Otele transfer. Akşam dileyen misafirlerimiz Ekstra olarak düzenlenecek Akşam yemekli Rafa Inn Show’a katılabilirler. Güney Amerika danslarının sergilendiği bu show’da yemeğinizi yerken keyifli ve unutulmaz dakikalar yaşayabilirsiniz. Konaklama Iguazu otelimizde.
Ekstra: Akşam yemekli Rafa Inn Show: 105-USD (Kişi başı)



5 Gün: IGUAZU

Kahvaltının ardından UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Iguazu Şelalelerini keyifli bir yürüyüş eşliğinde geziyoruz. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin Ekstra olarak düzenleyeceği Macaco safarisine katılabilirler. Macaco Safari, İguazu’nun tüm görkemine ve keyfine varacağınız, heyecan dolu bir maceraya götürecek eşsiz bir tekne turu. Bu ilginç turdan sonra otelimize dönüş. Gezimizi tamamladıktan sonra otelimize transfer oluyoruz ve odalarımıza yerleşiyoruz. Konaklama Iguazu otelimizde.
Ekstra: Macaco Safari Turu: 120-USD(Kişi başı)



6 Gün: IGUAZU - RIO DE JANEIRO

Kahvaltının ardından havaalanı transferine kadar serbest zaman. Dileyen yolcularımızla Ekstra Kuş Parkı turu yapılacaktır.  160 kuş türünüm barındığı Dünyaca ünlü  Tropik yağmur ormanının içerisinde unutulmaz anlar yaşayıp, birbirinden güzel tropikal kuşları fotoğraflama imkanı yakalayabilirsiniz. Rehberin belirlediği saatte havaalanına transfer oluyoruz ve Rio de Janeiro’ya uçuyoruz. Varışta havalimanında karşılandıktan sonra otele transfer oluyoruz. Konaklama Rio De Janeiro otelimizde.
Ekstra: Kuş Parkı Turu: 75-USD ( Kişi Başı )



7 Gün: RIO DE JANEIRO

Kahvaltının ardından özel aracımız ile panoramik şehir turumuz için hareket ediyoruz. Bu sabah şehrin kolonyal bölgesini ziyaret edecek, burada dar caddeler, meydanlar ve tarihi binalar arasında Candelaria, Praça XV, Travesso Marketi, Metropolitan Katedrali’ni göreceğiz. Gezinin ardından serbest zaman. Akşam ise dileyen misafirlerimizle Ekstra akşam yemekli Samba Show turu yapılacaktır. Yerel bir restoranda alınacak akşam yemeğinin ardından dünyanın en güzel dans gösterilerinden biri olan ve adı ülke ile özdeşleşmiş Platformda Samba Show izlenecektir. Konaklama Rio De Janerio otelimizde.
Ekstra: Akşam yemekli Samba Show: 160-USD (Kişi başı)



8 Gün: RIO DE JANEIRO

Kahvaltının ardından alışveriş yapmak, dinlenmek, çevreyi tanımak, deniz ve güneşten istifade etmek için serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin Ekstra olarak düzenleyeceği yarım günlük Corcovado turuna katılabilirler. Bu turumuz esnasında Rio’nun sembolü olmuş tepedeki ünlü İsa Heykelini görecek ve ünlü Monorail adlı raylı sisteme binerek tepeye çıkacak ve Rio’nun o doyumsuz manzarasını göreceksiniz. Ardından dileyen misafirlerimiz rehberimizin Ekstra olarak düzenleyeceği Sugar Loaf turuna katılabilirler. Turumuzda Guanabara Körfezi’nin inanılmaz manzarasına doyacağınız Sugar Loaf Tepesi’ne teleferikler ile çıkıyoruz. Konaklama otelimizde.
Ekstra:  Corcovado Turu: 100usd( Kişi başı)
Ekstra: Sugar Loaf turu: 100usd ( Kişi başı)



9 Gün: RIO DE JANEIRO – SAO PAULO

Kahvaltının ardından havalimanına transfer oluyoruz. Yerel havayollarına ait bir uçakla Brezilya’nın en önemli şehirlerinden biri olan Sao Paulo’ya hareket ediyoruz. Varışta yapılacak panoramik şehir turumuzda Iburapuera Park, Japon Mahallesi, Katedral, Tarihi Şehir Merkezi, Belediye Tiyatrosu, eski bir kahve çiftliği evi olan Casa da Fazenda göreceklerimiz arasında. Daha sonra dinlenmek için otelimize transfer oluyoruz.



10 Gün: SAO PAULO – İSTANBUL

Check – in işlemlerinin tamamlanmasının ardından havaalanına transfer oluyoruz. Türk Hava Yollarının TK-16 sefer sayılı uçağı ile saat 03.25’te İstanbul’a hareket ediyoruz. Varışımız yerel saat ile 22.10’da.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları  ile İstanbul -  Buenos Aires gidiş / Sao Paulo  – İstanbul arası ekonomi sınıf uçak bileti ve bu bilete ilişkin alan vergileri.
  • Buenos Aires – Iguazu / Iguazu – Rio de Janeiro / Rio de Janerio – Sao Paulo arası ekonomi sınıf uçak biletleri ve bu biletlere ilişkin alan vergileri.
  • Buenos Aires’te 3 gece 4 yıldızlı otelde konaklama
  • Iguazu’da 2 gece 4 yıldızlı otelde konaklama
  • Rio de Janeiro’da 3 gece 4 yıldızlı otelde konaklama
  • Sao Paulo’da 1 gece 4 yıldızlı otelde konaklama
  • Programda belirtilen tüm transferler
  • Panoramik Buenos Aires, Rio De Janeiro şehir turları
  • Iguazu Şelaleleri Brezilya tarafında Ulusal Parklara giriş ücretleri.
  • Özel araçlar ile programda belirtilen tüm geziler.
  • Profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri.


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış fonu ( 15 TL )
  • Programda belirtilmeyen öğle ve akşam yemekleri
  • Yemeklerde alınacak içecekler
  • Seyahat Sigortası
  • Kişisel harcamalar
  • Bahşişler 
  • İç hat İzmir - İstanbul - İzmir bağlantı ücretleri 195 USD.

 



Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • İstanbul Havalimanı (09:05)
Notlar

TURUN ARTILARI

  • Buenos Aires'de Başkanlık Binası ve Belediye Binası'nı görecek 9 Temmuz Bulvarı'nın keyfini çıkaracağız.
  • San Telmo, La Boca ve La Recolata semtlerini keşfedecek, Eva Peron'un mezarını ziyaret edeceğiz.
  • Parana Deltası'nda tekne turu yapacak, Tigre ve San Isidro'yu gezeceğiz.
  • Rio de Janeiro'da Corcovado Tepesi'ne çıkacak ve muazzam Kurtarıcı İsa Heykeli'ni göreceğiz.
  • Candelaria, Praça XV, the “Travessa do Mercado”, Metropolitan Katedrali ve dünyaca ünlü Rio Festivali’nde samba okullarının geçitlerini yaptığı Sambόdromo'yu keşfedeceğiz.
  • Teleferikler ile Sugar Loaf'a çıkacak ve şehrin muhteşem manzarasına tanık olacağız.
  • Iguazu Şelaleleri'nin Brezilya tarafında Ulusal Parkı gezeceğiz.
  • Brezilya’nın en önemli şehirlerinden biri olan Sao Paulo’da Iburapuera Park, Japon Mahallesi, Katedral, Tarihi Şehir Merkezi, Belediye Tiyatrosu ve Casa da Fazenda’yı gezeceğiz.

ARJANTİN - BREZİLYA / OTELLER

Buenos Aires : 4* 725 Continental  Hotel vb.
http://www.725continental.com/default-en.html

Iguazu:  4* Hotel Continental Inn vb.
www.continentalinn.com.br

Rio De Janeiro : 4*  Merlin Copacabana Hotel vb.
http://www.hotelmerlin.com.br/contato.php

4*  Blue Tree Premium Paulista vb. – Sao Paulo
http://www.bluetree.com.br/hotel/blue-tree-premium-paulista/

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sağlık: Arjantin ve Brezilya’ya girişlerde aşı zorunluluğu bulunmuyor. Yemeklerde sağlığınıza etki edecek bir sorun olacağını düşünmüyoruz. Musluk suyu kullanmamanızı, kapalı şişe suyu tüketmenizi öneriyoruz. Yanınıza gerekiyorsa mide ve ishal ilaçları, vitaminler, baş dönmesi, kusma, baş ağrısı, soğuk algınlığı ve tansiyon hastalıklarına karşı ilaçlarınızı almayı unutmayınız.

Vize: Bilgileri Arjantin ve Brezilya’ya girişlerde Türk vatandaşlarına vize uygulaması yoktur. Fakat farklı ülke vatandaşı olan misafirlerimizin, kendi elçilikleri ile görüşerek konu ile ilgili bilgi almaları gerekmektedir.
Uçuş Süreleri İstanbul - Buenos Aires arası uçuş 17 saat 35 dakikadır. Uçak Sao Paulo’da 1 saat 20 dakika kadar sürecek bir teknik duruş gerçekleştirecektir. Bu esnada uçaktan inilmesi yasaktır. //// Sao Paulo - İstanbul arası uçuş 12 saat 20 dakikadır ve direkt uçuştur.
Para Birimi: Arjantin’in para birimi Argentine Peso (ARS): 1 USD = 4.65 ARS / 1 Euro = 6.05 ARS Brezilya’nın para birimi Brazilian Real’dir (BRL): 1 USD = 2.01 BRL / 1 Euro = 2.61 BRL
Saat Dilimi Her iki ülke ile Türkiye arasında –5 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken her üç ülkede de saat 07.00.

Telefon Kullanımı: Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

Kıyafet ve Gerekli: Eşyalar Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

Yemek Kültürü: Arjantin ve Brezilya’da et yemekleri başta olmak üzere, tahıl ürünlerinin de ağırlıkta olduğu mutfak kültürleri vardır. Şili’nin enfes içeceklerini özellikle denemenizi öneririz.

Elektrik: Her iki ülkede de elektrik 220 volttur. Arjantin’de C tipi ikili yuvarlak ve I tipi üçlü yassı prizler kullanılmaktadır. Brezilya’da A tipi ikili yassı ve C tipi ikili yuvarlak uçlu prizler kullanılmaktadır. Adaptör gerekecektir.

Alışveriş: Buenos Aires’te şehir merkezindeki Avenida Santa Fe ve Avenida Corrientes ile Belgrano'daki Avenida Cabildo alışveriş açısından şehirdeki en hareketli yerler. Fakat kredi kartı ile yapılan alışverişlerde yüksek banka komisyonları uygulandığını göz önünde bulundurmakta ve mümkünse alışverişler sırasında nakit para kullanmakta fayda olduğunu belirtmek isteriz.

 ÖNEMLİ BİLGİLER

Gençaystar Turizm havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyid edilmesi gerekmektedir. Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Gençaystar Turizm sorumlu tutulamaz. Gençaystar Turizm gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Gençaystar Turizm, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Programlarda belirtilen geziler bazı nedenlerden dolayı belirtilen gün/ günler dışında başka bir gün yapılabilir. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Gençaystar Turizm sorumlu tutulamaz. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup 3. yatak standart yataktan küçüktür. Çocuk indirimi sadece 2 yetişkin yanında kalan çocuklar için geçerlidir.


İptal Şartları
https://www.gencaystar.com.tr/arjantin-brezilya-turlari
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 19.04.2024 16:20 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.