Klasik Tur - Karadeniz ve Yaylalar Turları (Otobüs) Tur Programı

ERKEN REZERVASYON ODA BAŞI 200 ₺ İNDİRİMLİ

Klasik Tur – Otobüsle (Batum’lu)

KARADENİZ & YAYLALAR

KARADENİZ’İN EN GÖZDE YAYLALARI EŞLİĞİNDE;
AYDER YAYLASI & UZUNGÖL YAYLASI & ZİGANA YAYLARI

2 YAYLA’DA KONAKLAMA FARKI & AYRICALIĞI BU PROGRAMDA!

Her Cumartesi Hareket

1.Tur: 14-20 Temmuz (Tamamlandı), 2.Tur: 28 Temmuz-03 Ağustos (Tamamlandı), 3.Tur: 11-17 Ağustos (Tamamlandı),
4.Tur: (Kurban Bayramı) 18-24 Ağustos (Tamamlandı)5.Tur: 25-31 Ağustos (Tamamlandı), 6.Tur: 01-07 Eylül (Tamamlandı),
7.Tur: 08-14 Eylül 2018

Çorum, Amasya, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Sürmene, Of, Uzungöl, Rize, Gündoğdu, Çayeli, Ardeşen, Ayder Yaylası, Gelin Tülü Şelalesi, Konaklar Mahallesi, Şenyuva Köprüsü, Zil Kale, Palovit Şelalesi, Bulut Şelalesi, Pazar, Fındıklı, Arhavi, Hopa, Artvin, Borçka, Karagöl, Batum, Hopa, Maçka, Trabzon, Zigana Yaylası

ÖNEMLİ UYARI
Sümela Manastırı tadilatta olması sebebiyle tur programlarımızda yer verilmemiştir.
Tekrar açılmasıyla birlikte tur programlarımız revize edilecektir.

Kalkış Yerleri: Tur Hareket Detayından İnceleyebilirsiniz...
Gezilecek Yerler: Batum\'a Kadar, Ayder Yaylası & Uzungöl Yaylası & Zigana Yaylası ve fazlası...
PROGRAM
1 Gün: (CUMARTESİ): Afyon, Ankara, Çorum

Saat 20.00‘da BORNOVA ’daki hareket noktamızda şehir içi servislerimizle gelen siz değerli konuklarımızı aldıktan sonra Uşak, Afyon, Ankara yolunu izleyerek gerekli molaların ardından ÇORUM ’a ulaşıyoruz.



2 Gün: (PAZAR): Çorum, Amasya, Samsun, Ordu, Giresun

Sabah kahvaltımızı (ekstra) Sungurlu’daki tesislerde alıyor ve SAMSUN ’a doğru hareket ediyoruz. Anadolu’nun Karadeniz’e açılan kapısı SAMSUN ’da ünlü Pontus hazinelerinin sergilendiği ARKEOLOJİ MÜZESİ ve Ünlü ATATÜRK HEYKELİ, ESKİ TÜTÜN İSKELESİ & İLKADIM ANITI gezilerimizin ardından ORDU ’ya giderek yaklaşık 515 metre yükseklikteki BOZTEPE ’ye teleferikle çıkıyoruz. (Teleferik ücreti ekstradır.) Şehri, Karadeniz Sahili’ni, çok uzaklarda görünen yaylaların muhteşem manzarasını izliyor ve kısa bir çay molası veriyoruz. Daha sonra tekrar teleferikle aşağıya iniyor ve otobüsümüze geçerek GİRESUN ’a ulaşıyor ve GİRESUN’ daki otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama GİRESUN ‘daki otelimizde.



3 Gün: (PAZARTESİ): Trabzon, Sürmene, Of, Uzungöl, Rize, Gündoğdu, Çayeli, Ardeşen, Ayder Yaylası

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından TRABZON, SÜRMENE, OF, ÇAYKARA üzerinden, 1090 m. yükseklikte etrafı tamamen çam ormanlarıyla kaplı vadinin tam ortasında bulunan UZUNGÖL ’e gidiyoruz. Yemeğimizi aldıktan sonra dileyen misafirlerimiz ile, (EKSTRA TUR: Uzungöl Üst Yayla Turu) bizi bekleyen minibüslerimizle üst yaylalar gezimize başlıyoruz. Derin vadileri, bulut denizlerini ve UZUNGÖL ’ü tepeden seyredeceğimiz gezimizde LUSTRA ve KARASTER yaylalarının etkileyici manzaralarına tanıklık ediyoruz. Tekrar UZUNGÖL YAYLASI ’a iniyor ve gölün etrafında yürüyüş yapıyoruz. Daha sonra Çamlıhemşin üzerinden yaklaşık 1350 mt yükseklikteki ünlü AYDER YAYLASI ‘na ulaşıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Bir Karadeniz turuna çıkmanın en büyük ayrıcalıklarından birisi de AYDER YAYLASI ‘nda konaklamak ve AYDER YAYLASI ‘nda uyanmaktır. Akşam yemeğini otelimizde aldıktan sonra, dileyenlerle yayla yürüyüşleri yapabiliriz. Konaklama AYDER YAYLASI ’ndaki otelimizde.



4 Gün: (SALI): Gelin Tülü Şelalesi, Fırtına Vadisi, Ayder Üst Yaylalar, “Gürcistan Batum Turu”

Sabah kahvaltısını yayla tesisinde aldıktan sonra GELİN TÜLÜ ŞELALESİ ’ne giderek şelaleyi görüntülüyor ve yaylada kısa bir sabah yürüyüşü yapıyoruz. Daha sonra Hala, Polovit, Elevit ve Tunca dereleri ile beslenen ünlü FIRTINA VADİSİ ’ne gidiyoruz. Dileyen konuklarımızla minibüslerle (EKSTRA TUR: Ayder Üst Yayla Turu) vadinin gizemli güzelliğini keşfe çıkıyoruz. KONAKLAR MAHALLESİ ’nde bölgenin en eski “TAŞ KONAK”ını görüntüledikten sonra, ekran başında bizleri doğası ile büyüleyen SEVDALUK dizisinin çekimlerinin yapıldığı köye gidiyoruz. Ardından yine bölgenin en eski taş köprülerinden ÇİNÇİVA KÖPRÜSÜ (ŞENYUVA KÖPRÜSÜ) ‘nü görüyor, doğanın güzelliğine, Fırtına’nın sesine şahitlik ediyoruz. Daha sonra yeryüzündeki cenneti keşfe devam ediyor ve ZİL KALE ’ye doğru vadide ilerliyoruz. Kale hakkında bilgi aldıktan sonra bu kez cennetten gelen sese kulak veriyor; önce PALOVİT ŞELALESİ ’ni ardından da ÇAT VADİSİ ’ndeki BULUT ŞELALESİ ’ni görmeye gidiyoruz. Sonrasında Karadeniz’in yaşayan köylerini, girişinden itibaren bizleri gülümseten ve şaşırtan tabelalarından, Karadeniz insanının zekasına, orijinal SERENDER (nayla) lerinden KARAYEMİŞ ’lerine kadar vadiyi ve uzaktan görünen köyleri keyifle izliyoruz.  Dileyen konuklarımız Fırtına Deresi’nin en keyifli aktivitelerinden Zipline ve Rafting aktiviteleriyle vakitlerini eğlenceli bir hale getirebilirler. Öğle yemeği için verilecek mola sonrasında (EKSTRA TUR: Batum Turu) Kemalpaşa üzerinden SARP SINIR KAPISI ’na gidiyoruz. Kapıdaki geçiş işlemlerimizi tamamladıktan sonra GÜRCİSTAN ’a giriş yapıyoruz. İlk durağımız olan evli çiftlere de şans getirdiğine inanılan SAINT ANDREW HEYKELİ ’nde kısa bir fotoğraf molası aldıktan sonra panoramik olarak GONIO SAHİLLERİ ’ni, Ülkemiz topraklarında doğan ÇORUH NEHRİ ’ni, GÖNYE KALESİ ’ni görerek BATUM ’a ulaşıyoruz. KATEDRAL ’de fotoğraf molasının sonrasında zengin bitki çeşitliliğine sahip Botanik Parkı’na kadar panoramik tur yaparak şehrin en uç noktasına ulaşıyoruz. Daha sonra tekrar şehre dönüyor ve şehrin meydanlarını bu kez yürüyerek dolaşmaya başlıyoruz. TİYATRO MEYDANI ’nı, AVRUPA MEYDANI ’nı geziyor, ALTIN POST HEYKELİ ’nde klasik Batum Hatıra Fotoğrafı çektiriyor ve AKŞAM YEMEĞİ (ekstra) için Türk Mahallesi’ne gidiyoruz. Yemek sonrası ŞEHİR PARKI ’ndaki müzik ve ışığın eşliğinde suyun dansını izliyor, sahile doğru yürüyüş yapıyor; bambu ağaçlarını görüyor, şehrin heyecanına ve hareketliliğine bizler de eşlik ediyoruz. Olağanüstü keyif alacağınız bu güzel BATUM AKŞAMI ’na veda ediyor ve panoramik şehir turumuza devam ediyoruz. Ters süt şişesi şeklinde yapılan (sütün saflığının temizliğinin dürüstlüğünün içine aktığının göstergesi) ADALET BİNASI ’ndan, içine yerleştirilen öğelerin bile ters çevrildiği WHITE RESTAURANT ’a, Masallar Ülkesindeki Şatoları andıran OTEL VE KAMU BİNALARI ’na kadar bizleri mimarisi ile büyüleyen BATUM ’dan geç saatlerde ayrılıyor ve tekrar Ülkemize giriş yapıyoruz. HOPA ’daki otelimize yerleşiyor ve konaklıyoruz.



5 Gün: (ÇARŞAMBA): Hopa, Borçka, Karagöl, Sürmene, Trabzon, Atatürk Köşkü, Zigana Yaylası

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra KARAGÖL gezimiz için hareket ediyoruz. BORÇKA ’da (EKSTRA TUR: Minibüslerle Borçka Karagöl Turu) bizleri bekleyen minibüslerimize geçiyoruz. Ağaçların süslediği, BARDNALA, KORPA, RUSMANİ ve MAİSUR ŞELALE ’lerinin ses verdiği yolda keyifle ilerliyor ve göle ulaşıyoruz. Yürüyüş yaparak kullanacağımız serbest zamanın ardından tekrar minibüslerimize geçiyor ve otobüsümüze dönüyoruz. Karagöl’ü ziyaretimizin ardından bu kez Karadeniz’i sağ yanımıza alarak geri dönüşe başlıyoruz. Yolumuz üzerinde GÜNDOĞDU ’da hem ihtiyaçlarımızı karşılamak hem de alışveriş yapmak için mola veriyoruz. Ünlü RİZE BEZİ ‘ni yakından tanıma fırsatı buluyor, tezgahlarını görüyor ve bölgenin dokumaları hakkında bilgi alıyoruz. Ardından SÜRMENE ’ye gidiyor ve SÜRMENE BIÇAĞI ’nı hakkında bilgi alıyoruz. Ve son olarak da çayın yapraktan pakete giden yolundaki hikâyesini dinleyeceğimiz ÇAY FABRİKASI ’na giderek ziyaret ediyor ve çaylarımızı içiyoruz. Daha sonra TRABZON ’a ulaşıyoruz. Trabzon’da ilk olarak şehri tepeden gören Soğuksu semtine çıkıyor ve ATATÜRK KÖŞKÜ ‘nü ziyaret ediyoruz. Ata’mızın Trabzon’a gelişleri sırasında konakladığı yapıyı gördükten sonra Trabzon’a özgü gümüş işleme sanatı örneği olan “KAZAZİYE” (hasır bilezik) hakkında bilgi almak için sunuma gidiyoruz. Sonrasında alışveriş için serbest zaman kullanıyor ve araçtaki yerimizi alıyoruz. Buradaki gezimizin ardından Şarkıda “Geçit Vermez! diyen ZİGANA DAĞLARI ’nda yol alarak kendimizi bu müthiş atmosferin büyüsüne kaptırıyoruz. Vereceğimiz sütlaç molasının ardından ZİGANA GÜMÜŞKAYAK TATİL KÖYÜ ’ne yerleşiyoruz. Akşam yemeğimizi canlı müzik eşliğinde alıyor; yöresel eğlence ile unutulmaz bir Karadeniz gecesi yaşıyoruz. Konaklama yayladaki otelimizde.



6 Gün: (PERŞEMBE): Zigana Yaylası, Giresun, Amasya

Sabah kahvaltısını yayla tesisinde aldıktan sonra yaylada dileyen konuklarımızla yürüyüşe çıkıyor, doyasıya doğanın tadını çıkarıyor ve GİRESUN ’a ulaşıyoruz. Fındık alışverişi için alacağımız serbest zamanın ardından SAMSUN ’a doğru yol alıyor ve Milli mücadelemizde; Kurtuluşumuz için meşaleyi tutuştururken vasıta olarak kullandığımız BANDIRMA VAPURU ’nu görüyoruz. Sonrasında ŞEHZADELER ŞEHRİ AMASYA ’ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Yeşilırmak’ın iki yanına kurulmuş Milli Mücadele yıllarında önemli olaylara ev sahipliği yapmış Amasya girişinde hüzünlü biten bir aşk hikâyesi ile bizleri karşılıyor. Efsaneye göre; Ferhat’ın Şirin’i için azimle deldiği dağın eteğindeki SU KANALLARI ’nı görüyor ve FERHAT İLE ŞİRİN AŞIKLAR MÜZESİ ’ni ziyaret ediyoruz. Ardından ARKEOLOJİ MÜZESİ ’ne gidiyor ve dünyaca ünlü mumyaları görüyoruz. Daha sonra fikir-zikir ve şükür felsefesi üzerine kurulmuş olan II. BEYAZIT KÜLLİYESİ ’ni ziyaret ediyoruz. Bizlere harika anlar yaşatacak ŞEHR-i AMASYA (MİNYATÜR MÜZESİ) ’nin ardından kente can veren Yeşilırmak ve görevini tamamlasa da hala kente görsel anlamda hizmet vermeye devam eden vefalı değirmenlerin eşliğinde ŞEHZADELER YOLU ’nda yürüyüşümüze başlıyoruz. ALÇAK KÖPRÜ ’yü, HELKIS KÖPRÜSÜ ’nü, KRAL MEZARLARI ’nı, HARŞENA KALESİ ’ni, KIZLAR SARAYI ve YALIBOYU EVLERİ ’ni görerek ŞEHZADELER MÜZESİ ’ni ziyaret ediyoruz. Ardından BİMARHANE ’yi (Tıp Müzesi) ve SARAYDÜZÜ KIŞLA BİNASI ’nı görerek doyamadığımız şehir AMASYA ’daki otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama AMASYA ‘daki otelimizde.



7 Gün: (CUMA): Amasya, Çorum, Ankara, İzmir

Sabah kahvaltısını otelimizde aldıktan sonra, Ferhat-Şirin efsanesine konu olan FERHAT SU KANALLARI `nı görüyoruz. Ardından Leblebisiyle ünlü kentimiz Çorum’da; leblebi alışverişi yaptıktan sonra ANKARA, AFYON, UŞAK yolunu izleyip, gerekli molalardan sonra İZMİR ‘e ulaşıyoruz. Bir dahaki GENÇAYSTAR organizasyonunda buluşmak dileğiyle ayrılıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Lüks Araçlarla Ulaşım ve Çevre Gezileri
  • 5 Gece Oteller ’de ve Yayla Tesislerinde Konaklama
  • Otelde Alınan Sabah Kahvaltıları (5), Akşam Yemekleri (4)
  • (Batum Turu ‘na katılanlar Hopa ‘da akşam yemeği almayacaklar. Hopa konaklaması Oda Kahvaltı 'dır.)
  • Oteller ’de ve Yaylalarda Yöresel Eğlenceler
  • Ayder, Zigana, Uzungöl Yayla Ulaşımları
  • Otobüs içi İkramlarımız
  • Gençaystar Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • Gençaystar Güvencesi
  • Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören Yeri, Milli Park Giriş Ücretleri
  • İlk Gün Yolda Alınan Sabah Kahvaltısı
  • Son Gün Alınan Akşam Yemeği
  • Öğle Yemekleri ve Molalar
  • Batum Turu + Yemekli Gürcü Gecesi: 75,00 ₺
  • Seyahat Sağlık Sigortası, İptal Güvence Paketi: 15,00 ₺
  • (65-80 Yaş Arası 30,00 ₺ Öder)
  • Yurtdışı Çıkış Fonu + Hizmet Bedeli: 15 ₺ + 1 ₺
  • (Batum için gereklidir. Kimlikle geçileceği için kapıda ödenir.)

  • İsteğe Bağlı Ekstra Yayla Gezilerimiz;
  • Ayder Yaylası: Üst Yaylalar ve Köy Turu: 40,00 ₺
  • Borçka Karagöl Turu: 40,00 ₺
  • Uzungöl Yaylası: Lustra Karaster Turu: 40,00 ₺
  • TOPLAM'DA 3 TUR 120 TL'DİR. OFİSTE KAYIT ANINDA TAMAMI ALINMASI HALİNDE İNDİRİMLİ 100 TL'DİR.
    TÜM TURLAR TUR ESNASINDA ALINDIĞINDA LİSTE FİYATI ÜZERİNDEN HESAPLANMAKTADIR.


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • Otobüs Güzergahı (İzmir Dışı) (00:00)
  • Balçova Agora Avm (18:40)
  • Üçkuyular Meydan (18:50)
  • Mavişehir Mavibahçe AVM Önü (19:00)
  • Bostanlı İskele Önü (19:05)
  • Konak (19:10)
  • Ksk Yunuslar (19:10)
  • Girne Bulvarı Acenta Önü (19:20)
  • Üçyol Meydanı (19:20)
  • Lozan Meydanı (19:40)
  • Özkanlar Migros (19:40)
  • Bornova Ege Üni. Kampüs (20:00)
Notlar

TRANSFER NOKTALARI (ŞEHİR İÇİ 2 AYRI SERVİS DÖNMEKTEDİR..)

  • 1 Nolu Servis Hattı*     
  • Mavişehir EGE PARK Önü: 19.00
  • Bostanlı Vapur İsk. Duraklar Önü: 19.05
  • Karşıyaka Yunuslar Önü: 19.10
  • Girne Acente Önü: 19.20
  • Bornova Özkanlar Migros Karşısı: 19.40     
         
  • 2 Nolu Servis Hattı**     
  • Balçova Agora Avm Karşısı: 18.40
  • Üç Kuyular Shell Karşısı: 18.50
  • Konak Sabancı Kültür Merk. Önü: 19.10
  • Üçyol Şehirlerarası Oto. Ofisleri Önü: 19.20
  • Lozan Meydanı: 19.40
  • *1 Nolu Hattı tura gidecek olan Tur Otobüsü toplamaktadır.. ** 2 Nolu Hattı servis aracı toplamaktadır..
  • *** Servis aracındaki misafirlerimiz Saat: 20.00’da Bornova Tur Otobüsüne katılmaktadır..
  • **** Tur dönüşünde servis noktalarımız tersten uygulanarak misafirlerimiz bırakılır.

 

OTELLER VE KONAKLAMA YAPILAN TESISLER HAKKINDA BILGI

 

GÜRCİSTAN, BATUM GEÇİŞİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

  • 10 Yıldan daha eski kimlikler BATUM 'a geçiş yapamazlar. Bu durumda acentamızın herhangi bir iade-değişiklik hakkı bulundurmamaktadır.
  • Batum’a sadece TC Nüfus cüzdanı ile geçilebilmektedir. Yıpranmış, Tc Numarası bulunmayan kimlik ile geçiş yapılamamaktadır. Tur tarihleri süresince iki ülke arasında vizesiz ve pasaportsuz, kimlikle geçiş izni protokolünde değişiklik olması halinde acentamız programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
  • Anne ve babası ile birlikte olmayan ve BATUM’a geçmek isteyen 18 Yaş Altı misafirlerin, noter onaylı Muvafakatname almaları gerekmektedir. Aksi halde sadece annesi veya babası ile katılan 18 Yaş Altı kesinlikle geçiş yapamaz. Sadece Anne ya da sadece babası ile seyahate çıkan çocuklar içinde noter onaylı Muvafakatname şarttır.
  • Kimliklerdeki deformasyona bağlı Gürcistan sınır geçişinde yaşanacak problemlerden acentamız sorumlu olmayıp, çözüm üretememektedir. Gürcistan bebek ve çocuk kimliklerinde fotoğraf şartı aramaktadır.
  • Yeni Kimlik Başvuru kağıtları, geçici kimlik yazılarıyla ile geçiş yapılmamaktadır.
  • Kimliğinizden emin değilseniz eğer Pasaportlarınızı yanınızda bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.
  • Türkiye’de yaşanan OHAL nedeniyle izin yazısı, Emekli Tescil Kayıtları, Öğrenci Belgeleri gereklidir. Bu evrakları tamamlamış olsanız bile Polis’in sizi geçirmeme hakkı vardır. Bu durumda tur ile alakalı iade talebi söz konusu değildir.
  • OHAL durumu için gerekli yazısı acentamızdan temin edebilirsiniz. http://www.gencaystar.com.tr/yurtdisina-cikarken
  • Şeker, Tansiyon veya Kronik rahatsızlıklar sebebi ile kullanılan ilaçların reçeteleri veya doktor raporları olmadan geçişi mümkün değildir.

 

TUR HAKKINDA NOTLAR / BİLGİLENDİRME / UYARILAR

  • Turumuzun süresi 7 gün 6 gece olup otel konaklaması 5 Gece’dir.
  • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
  • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
  • Tur fiyatlandırmasında yer alan koltuk ücreti 2 yetişkin ile birlikte katılım gösteren 0-6 yaş içindir.
  • Yayla gezilerinde günlük kıyafet için portatif el çantası veya sırt çantası bulundurulması tavsiye olunur.
  • Hava değişiklikleri tahmin edilemediğinden, şemsiye, yağmurluk ve kalın hırka bulundurulması tavsiye olunur.
  • Yayla yürüyüşleri için rahat ayakkabı ve spor giysiler seçilmesi tavsiye olunur.
  • Fotoğraf ve video makineleri için yedek pil ve hafıza kartı bulundurulması tavsiye olunur.
  • Tur programı GENÇAY STAR TURİZM SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

İptal Şartları
https://www.gencaystar.com.tr/klasik-karadeniz-yaylalar-turlari-2018
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 29.03.2024 01:35 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.