Sakız & Atina & Selanik & Meteora Turu Tur Programı

Yunanistan 'ın İncileri

Sakız Adası & Atina & Selanik

Meteora & Kalambaka & Kavala & Dedeağaç & İskeçe
Sakız Adası Köyleri (Armolia & Mesta & Pirgi)

GEMİ (1) – ATİNA (1) – SELANİK (1) – 3 GECE 4 GÜN

1.tur: 20-23 Nisan, 2.tur: 29 Nisan-02 Mayıs, 3.tur: 17-20 Mayıs, 4.tur: 13-16 Haziran,
5.tur: 09-12 Temmuz, 6.tur: 20-23 Ağustos, 7.tur: 29 Ağustos-01 Eylül, 8.tur: 26-29 Eylül

Kalkış Yerleri: Sabah Saat: 05.00’da Acenta (Girne Bulvarı), 05.15’de Mavişehir (Egepark Avm), 05.25’de Bostanlı (İskele Önü), 05.30’da Ksk Anıt (Karşıyaka Anıt Önü), 05.45’de Lozan (Atatürk Lisesi Önü), 06.00’da Üçyol (Üçyol Meydan Ofisler Önü), 06.30’da Üç Kuyular Meydan (Shell Önü)
Gezilecek Yerler: Sakız Adası & Atina & Selanik & Meteora & Kalambaka & Kavala & Dedeağaç & İskeçe
PROGRAM

1.GÜN: İzmir, Çeşme, Sakız Adası, Pire ‘ye Gemi Yolculuğu [-TÜRKİYE-> YUNANİSTAN-]

Sabah Saat: 05.00’da Acenta (Girne Bulvarı), 05.15’de Mavişehir (Egepark Avm), 05.25’de Bostanlı (İskele Önü), 05.30’da Ksk Anıt (Karşıyaka Anıt Önü), 05.45’de Lozan (Atatürk Lisesi Önü), 06.00’da Üçyol (Üçyol Meydan Ofisler Önü), 06.30’da Üç Kuyular Meydan (Shell Önü) siz değerli konuklarımızı alarak yola çıkıyoruz. 1 Saate yakın süren Çeşme yolculuğumuz sonrasında Çeşme Ulusoy Liman ‘da oluyoruz. Pasaportlarımız ile birlikte check-in işlemlerimizi tamamlayarak, feribotta yerimizi alıyoruz. Kısa süren bir deniz yolculuğu sonrasında Pasaport-Vize ve gümrük işlemlerimizi yaparak, SAKIZ ADASI ‘ndaki turumuza başlıyoruz. Sakız Adası merkezini, dükkânları – tavernaları ve en önemlisi Osmanlı’dan günümüze kadar korunmuş Mecidiye Cami, Osmanlı Mezarlı ( Kara Ali’nin Mezarı ), Sakız Kalesi, Bayraklı Cami, Medrese ’yi görüp şehir turumuzu yürüyerek gerçekleştiriyoruz. Serbest zaman veriyor ve rehberin belirleyeceği saate kadar alışveriş yapabiliriz. Geleneksel marmelat ve reçellerinden satın alma imkânı sizleri bekliyor. Dileyen misafirlerimiz ile birlikte GÜNEY ADA TURU ‘na çıkıyoruz. (Armolia, Mesta, Pirgi Köyleri Turu). İlk durağımız ARMOLİA KÖYÜ ‘ne gidiyoruz. Kambos Bölgesi ‘nden geçiyor ve sizlere bu bölgeyi tanıtıyoruz. Daha sonra Mastihaxoria diye adlandırılan sakız üretilen bölgeye giriyoruz. Bu bölge içerisinde birçok sakız üreten köy var, bunlardan bir tanesi olan ARMOLIA KÖYÜ. Aynı zamanda seramik atölyeleri ile ünlü bu köyde sevdiklerimiz için alışveriş ve hediye yapma imkânı bulacağız. Ardından sıradaki köyümüz PİRGİ KÖYÜ ‘ne doğru ilerliyoruz. Gerçekten görülmeye değer bu ilginç köyün dar sokaklarında geziyor ve sizlere Cenova’lı denizci ve kâşif Kristof Kolomb ‘un Amerika’yı keşfetmeden önce yaşamış olduğu rivayet edilen evi görüyoruz. Sokaklarında kısa süre kaybolup fotoğraflarıyla, anılarıyla son durağımız olan MESTA ‘ya doğru yol alıyoruz. Ortaçağ köyü olan kale şeklinde yapılmış MESTA KÖYÜ ‘nda tarih yolculuğuna çıkıyoruz. Beşgen şekilde korsan saldırılarından korunmak için yapılmış ve günümüze kadar kalmış çok güzel ve şirin bir taş köy olan MESTA ‘nın daracık sokaklarında geziyor ve köy meydanın da buluşuyoruz. Mucizevi olduğuna inanılan AZİZ TAKSİARXİS KİLİSESİ ‘ni ziyaret ediyoruz. Kilisenin içerisinde bulunan eski ikonları ve kiliseyi sizlere tanıttıktan sonra, isteyen misafirlerimizle köy meydanında kısa bir kahve molası veriyoruz. Turumuzun bitiminde Sakız ‘ın merkezine dönüyoruz ve PİRE ‘ye gemisini beklerken akşam yemeği (ekstra) molası veriyoruz. Dileyenler balık restoranlarında gönüllerince deniz mahsullerinden oluşan menülerden tadabilirler, kreplerinden ve lokmasının tadına bakabilirler. Akşam gece yolculuğu yaparak (uçak tipi pullman ile) PİRE ‘ye doğru deniz yolculuğumuzu yapıyoruz. Geceleme GEMİ ‘de…

2.GÜN: Pire, Atina [-YUNANİSTAN-]

Sabah PİRE ‘ye varıyor, otobüs ile birlikte Ege’nin karşı kıyısı tarihi başkent ATİNA ‘nın merkezine doğru yol alıyoruz. ATİNA ’nın simgesi ACROPOLISE ‘e geçiyor (Acropolis giriş ücreti ekstra 25 €) rehberimizin anlatımı ile turumuzu gerçekleştiriyoruz. Ardından; Parthenon, Dionysos Tiyatrosu, Odeon, Zeus Tapınağı, Hadrianus Kapısı, Likavitosi Tepesi, Panathenic Stadyum, Harry Trouman Meydanı Heykeli, Konservatuvar, Türk Elçilik Binası, Eski Saray, Cumhurbaşkanı, Başbakan’ın Konutları, Evzon Askerlerinin Nöbet Değişimi, Ulusal Park, Zappion Sergi Sarayı, “St. Paul, St. Nikodimos, Bizans” Kilisesileri, Syntağma Meydanı, Parlemento Binası “Meçhul Asker Anıtı” Tarihi Grande Bretage Oteli, Heinrich Schliemann’ın Evi, 19.Yy Neo Klasik Yapılar (Akademi - Üniversite – Kütüphane) Merkez Bankası, Ag. Dionissios Katedrali, Omonia Meydanı, Kolokotroni Heykel Meydanı, İlk Meclis Binası, Olympiyat Köyü panoromik olarak şehir turu sırasında göreceğimiz yerler arasındadır. Atina şehir turumuzun bitiminde otelimize yerleşiyor ve dinleniyoruz. Dileyen konuklarımız ile birlikte (ekstra) Yunan Taverna Eğlencesi ‘ne katılabiliriz. Hem akşam yemeğimizi alırız hem de Yunan müziğiyle doyasıya eğlenerek sirtaki yapabiliriz. Taverna turunun bitiminde Geceleme ATİNA ‘daki otelimizde.

3.GÜN: Atina, Kalambaka&Meteora, Selanik [-YUNANİSTAN-]

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, KALAMBAKA & METEORA için yolculuk vakti. Lamia, Trikala yolu üzerinden harika manzaralar eşliğinde KALAMBAKA ’ya varıyoruz. Yunanistan’ın orta kısımları sayılabilecek Kalambaka yakınlarında, doğa ve insanın el ele vererek yarattığı bu mucizevi yerde, METEORA ’da, diğer bir deyişle “Tanrı’ya daha yakın Manastırlar” bölgesinde yerden 550 metre yükseklikteki manastırları görme fırsatı buluyoruz. Dar patika yollardan geçiyor, harika manzaralar eşliğinde yaşadığımız anları objektiflerimize alarak ölümsüzleştiriyoruz. Burada doğanın bize sunduğu görüntüler oluşumları faklı da olsa Kapadokya görüntülerini anımsatacak. Şaşkınlık ve hayranlığın birleşerek bizi büyülediği yorucu ama bir o kadar da keyifli turumuzun ardından, SELANİK ‘e ulaşıyoruz. (şehre varış saatimize bağlı olarak…) SELANİK Şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Selanik’te şehir turumuza başlıyoruz. Yunanistan’ın en önemli kiliselerinden birisi olan, Aya Dimitrios Kilisesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Evi, Selanik Kalesi, Osmanlı ve Bizans eserlerini, Kordon, Beyaz Kule, Döner Kule, Fuar Merkezi’ni görüyoruz. Kısa bir dinlenme molası verip Selanik’ in kafeleri ile meşhur Kordon Boyunda yürüyüş yapıp, kahve molası verdikten sonra otelimize yerleşiyoruz. Geceleme SELANİK ’teki otelimizde. (Akşam yemeği Selanik ‘de fiyatlarımıza dahildir.)

4.GÜN: Selanik, Kavala, İskeçe, Gümülcine, Dedeağaç, İzmir [-YUNANİSTAN-> TÜRKİYE-]

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, SELANİK ‘e veda ediyoruz. İlk durağımız, KAVALA 'da; KAVALALI MEHMET ALİ PAŞA EVİ ’ni, ANITI ’nı ve bugün beş yıldızlı otel olan ve imaret adıyla ünlenen külliyesini görüp İSKEÇE ’ye hareket ediyoruz. Festivaliyle ünlü kentimizde Osmanlı ’nın izlerinin hâkim olduğu sokaklarında bir minik yürüyüşün ardından GÜMÜLCİNE ’ye gidiyoruz. Burada Türkler ’in toplantı yeri Gençler Birliği ’nde demleme çay ve türk kahvesi içtikten sonra DEDEAĞAÇ ’a gidiyoruz. Sembol yapısı Fener’inde hatıra fotoğrafı çektirdikten ülkemize giriş yapmak üzere sınıra gidiyoruz. Yolda vereceğimiz gerekli molaların ardından yorucu ama bir o kadar da doyurucu turumuzu İZMİR ’e ulaşarak sonlandırıyoruz. Siz değerli misafirlerimizi alınış noktalarına bırakarak bir sonraki turlarımızda görüşmek üzere vedalaşıyoruz. Bir başka organizasyonumuz da tekrar sizleri ağırlamak dileğiyle… HOŞÇA KALIN!

ÖNEMLİ NOT: Sınır kapısı, feribot ve yol yoğunluğuna bağlı olarak İzmir’e varış saatimiz planlanandan geç olabilir. O sebeple dönüş bileti, uçak bileti gibi planlarınızı bir sonraki güne göre yapmanızı öneriyoruz.

DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Lüks Otobüs ile Ulaşımlar ve Programdaki Tüm Turlar
  • Çeşme – Sakız Adası Feribot Geçiş Ücreti
  • Sakız Adası – Pire Gemi ile Pullman Koltukla Geçiş Ücreti
  • İzmir’den İzmir’e Tüm Ulaşım ve Transfer Hizmetleri
  • Atina, Meteora&Kalambaka, Selanik, Kavala, Dedeağaç, İskeçe Şehir Turları
  • 1 Gece Atina ‘da Oda Kahvaltı Konaklama
  • 1 Gece Selanik ‘de Yarım Pansiyon Konaklama
  • 2 Adet Oteller ‘de Alınan Sabah Kahvaltıları
  • Selanik ‘de Alınan Akşam Yemeği
  • Şehir ve Turist Vergileri
  • GENÇAYSTAR Profesyonel Rehberlik Hizmeti 
  • GENÇAYSTAR Güvencesi
  • Zorunlu Seyahat Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri
  • Gemi İçin Kamara Ücretleri
  • Dahil Olmadığı Belirtilen Sabah Kahvaltı ve Akşam Yemeği Molaları
  • Tüm Öğle Yemekleri
  • Sakız Adası Güney Ada Turu: 25 €
  • Yunan Tavernası (İkramlı & İçkili) Transfer Dâhil: 45 €
  • Yunanistan Vize, Servis Ücreti: 120 €
  • Yurtdışı Çıkış Fonu: 15 TL (Bankaya yatırılmalıdır.)
  • Seyahat İptal, Devir, Güvence Paketi: 10 €
  • (65 – 80 Yaş 20 € olarak hesaplanır.)


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • Girne Bulvarı Acenta Önü (05:00)
  • Mavişehir Mavibahçe AVM Önü (05:15)
  • Bostanlı İskele Önü (05:25)
  • Ksk Anıt (05:30)
  • Lozan Meydanı (05:45)
  • Üçyol Meydanı (06:00)
  • Üçkuyular Meydan (06:30)
  • Çeşme Ulusoy Liman (09:00)
Notlar

TUR HAKKINDA NOTLAR / BİLGİLENDİRME

  • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
  • Bu program için acentamız Yunanistan Vizesi almaktadır.
  • Tur otellerimiz bölge’nin ve sınıfının iyi tesisleridir. Aynı kategori korunmak kaydı oteller değişebilir.
  • Seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport gerekmektedir. 
  • Ayrıca çok girişli Schengen vizesi olanlar ve yeşil pasaport için ekstra vize almaya gerek yoktur.
  • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
  • Turlarımızda tur aracı katılımcı sayısına göre belirlenmektedir. 
  • Gençaystar Travel, tur programını bayram yoğunluğu, yağmur, yağış ve ön görülemeyen sebeplerle güzergâhında değişiklik yapabilir. Lütfen tur programının güncen sirküsünü 48 saat evvel acentadan edininiz.
  • Tüm yolcularımızı araca bindikleri noktaya bırakıyoruz. Ayrıca duraklama yapılmamaktadır.
  • Tur programı GENÇAY STAR TURİZM SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

 


İptal Şartları
https://www.gencaystar.com.tr/sakiz-atina-selanik-meteora-turu
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 24.04.2024 03:09 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.