Slavrupa Turu Tur Programı

SLAVRUPA TURLARI

Graz & Salzburg (1) & Prag (3) & Viyana (1)  
Budapeşte (2) & Kösice

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi ile
İstanbul'dan Direk Uçuş ve İzmir'den İç Hat Bağlantı imkanı ile...

07, 28 Nisan &  02, 23 Haziran & 07, 21 Temmuz  
25 Ağustos & 27 Ekim 2019 Hareket..7 Gece 

Kalkış Yerleri: 04.30 - İstanbul Atatürk Havalimanı - Dış Hatlar
Gezilecek Yerler: Graz – Salzburg (1) – Prag (3) – Viyana (1) – Budapeşte (2) – Kösice
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL / GRAZ – HALLSTATT – SALZBURG

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar gidiş terminalinde siz değerli misafirlerimizle hava yolu kontuarı önünde saat 04:30’da buluşma. Bagaj, bilet ve biniş işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK 1461 sefer sayılı uçuşu ile 07.25’de Graz’a hareket ve yerel saat ile 08.30’da Graz’a varış. Varışımıza istinaden Graz panoramik şehir turu (tur ücretine dahildir.) Turumuzda esnasında; Old Town (Eski Şehir), Hauptplatz (Ana Meydan), Mur nehri, Saat kulesi, Eggenberg sarayı, Barok ve Gotik tarzın hakim olduğu, İtalyan mimarlar tarafından tasarlanmış kırmızı çatılı ve tarihi binalar panoramik olarak göreceğimiz yerler arasındadır. Graz turumuz sonrasında, yol üzerinde düzenlenecek olan Hallstatt panoramik turumuz için hareket ediyoruz (tur ücretine dahildir.)  Hallstatter gölü kıyısındaki bu şirin yer, sizi gördüğünüz anda etkisi altına alacak. Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve her köşesi size yaşam ilhamı verecek olan köy; zengin tarihi ve gelenekleri sayesinde geniş bir kültürel ve sportif etkinlik yelpazesine sahiptir. Eşsiz manzarası, nefes kesen dağları ve doğal güzellikler arasında serbest zaman ve fotograf molası veriyoruz . Turumuz sonrasında Salzburg’a hareket. Varışımıza istinaden Salzburg panoramik şehir turu. Turumuz esnasında Salzach Nehri'nin ikiye böldüğü, Klasik müziğin büyük ismi Mozart'ın Şehri  rehberimiz eşliğin de yapacagimiz keyifli yürüyüşlü  turumuzdan Arnavut kaldirimli sokaklari, Mozartin evi, Mirabell Sarayı’nın barok bahçesi görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası Salzburg otelimize transfer. Geceleme otelinizde.



2 Gün: SALZBURG (CESKY KRUMLOV) PRAG

Sabah kahvaltısının ardından Salzburg’tan ayrılıyor ve Prag’a doğru yola çıkıyoruz. Arzu eden misafirlerimiz güzergah üzerinde rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Cesky Krumlov turuna katılabilirler. Vltava nehrinin kıvrımları içersinde bir ada gibi gözüken Cesky Krumlov; evleri, sokakları ve kalesi ile sizi ortacağa geri götürecek. Turumuz sonrası prag’a devam ediyoruz. Varışımıza istinaden Prag panoramik şehir turu. Şehir turumuzda Küçük Mahalle , Charles IV. köprüsü, Eski şehir meydanı ve Astronomik Saat Kulesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası otelimize transfer. Akşam ise dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Vlatava Nehri Tekne turuna katılabilirler . Prag’ı ortadan ikiye bölen ve şehre hayat veren kanallarıyla meşhur Vltava Nehri üzerinde özel teknemizle açık büfe yemekli, canlı müzikli masal şehir Prag’ın gündüz ve gece görüntülerini, Panama ve Süveyş Kanallarına benzeyen kanal geçişleriyle birlikte unutulmaz bir gece yaşayacaksınız. Turumuz sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

VLTAVA NEHRİ TEKNE TURU :
TUR ÜCRETİ:( ULAŞIM + TEKNEÜCRETİ + A.BÜFE YEMEK +1  İÇECEK + REHBERLİK )     kişi başı: 35 €



3 Gün: PRAG

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimi rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Karlovy Vary turuna katılabilirler . 17. ve 18. Yüzyılda Avrupa sosyetesinin ve devlet adamlarının uğrak şehri olan Karlovy Vary’nin eşsiz tabiatı içinde, yan yana inşa edilmiş onlarca muhteşem sarayı, Atatürk’ün 1918 de kaldığı oteli, Dvorak`ın Mozart`ın ,Göethe`nin Beethoven`ın, Rus Çarı Büyük Petro’nun ve Puşkin`in evlerini gördükten sonra 12 farklı suyun çıktığı termal galerileri ziyaret edeceğiz. Turumuz sonrsasi yerel bir resturant’da ögle yemeğimizi aliyoruz. Yemek sonrasi serbest zamanınızda kristal, porselen, granat, kehribar taşlarının ve diğer geleneksel Çek hediyelik eşyalarının satıldığı mağazalarda geçirebilirsiniz. Gezimizin ardından otelimize dönüyoruz. Akşam ise dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Çek Gecesi turuna katılabilirler. Prag'ın yerel restoranlarınında Çekya’ya özgü müzik, folk danslar eşliğinde Çek mutfağının güzel tatları ile eğlenceli bir gece geçireceksiniz. Geceme otelimizde.
KARLOVY VARY TURU:
TUR ÜCRETİ:  ( ULAŞIM+ ÖGLE YEMEGI + LİMİTLİ İÇECEK + REHBERLİK )   kişi başı :  55  €
PRAG ÇEK GECESI:
TUR ÜCRETİ: ( ULAŞIM + AKŞAM YEMEĞİ + LİMİTSIZİ İÇECEK + REHBERLİK) kişi başı: 50 €



4 Gün: PRAG

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Dresden  turuna katılabilirler. Prag’a 160 km mesafedeki Elbe’nin Floransa’sı olarak adlandırılan, II. Dünya Savaşı sonrası küllerinden doğan ve barok mimarisi ile inşa edilmiş muhteşem şehir merkezini ziyaret ederek şehir turumuza başlıyoruz. Turumuzda Fraunkirche, Zwinger Sarayı, Bruhl terası, kral yolu, Elbe Nehri ve Martin Luther heykeli görülecek yerler arasındadır. Ardından Almanya’nın en güzel şehirlerinden olan ve UNESCO’NUN Dünya Mirası koruması altına alınan şehirde alışveriş ve gezinti için serbest zaman.  Akşam dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra organize edilecek Prag ortaçağ gecesi turuna katılabilirler. Bu turumuzda Avrupa’nın 14.yy’den kalma tarihi ve otantik restoranlarından birinde,  esir kızlar masanızda size eşlik edebilir, dilenciler, sokak savaşçıları yanınızdan geçebilir, ortaçağ eğlencesi, müzik aletleri ve danslarıyla büyülenebilirsiniz. Sizler de bu masalsı atmosferde kaybolabilirsiniz. Yemek ve görsel şovlara bayılacaksınız Bu geceyi özellikle kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Turumuz sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.
ALMANYA’NIN EN GÜZEL SEHİRLERİNDEN DRESDEN:
TUR ÜCRETİ ( ULAŞIM + REHBERLİK )   kişi başı: 60  €
PRAG  ORTAÇAĞ GECESİ:
TUR ÜCRETİ: ( ULAŞIM + AKŞAM YEMEĞİ + LİMİTSIZİ İÇECEK + REHBERLİK)  kişi başı: 55 €



5 Gün: PRAG – VİYANA

Sabah kahvaltısının ardından Prag’dan ayrılıyor ve Viyana doğru yola çıkıyoruz. Viyana varışımızı takiben panoramik şehir turu. Turumuz esnasında Opera, Üniversite, Parlemento Binası, Tiyatro, Prater , Holfburg ve Müzeler bölgesi görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize transfer. Akşam arzu eden misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Konser turuna katılabilirler.  Turumuz sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.
VİYANA KONSER GECESİ:
TUR ÜCRETİ:  (ULAŞIM+ A KATEGORI KONSER  BİLETİ+REHBERLİK )  kişi başı: 50 €



6 Gün: VİYANA (BRATİSLAVA) BUDAPEŞTE

Sabah kahvaltısının ardından Viyana’dan ayrılıp Budapeşte’ye doğru yola çıkıyoruz. Güzergah üzerinde rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Bratislava ‘ya ugruyoruz. Orta Avrupa’nın en zengin başkentlerinden olan Bratislava şehir turumuzda; Bratislava nehir kıyıları , Bratislava Kalesi, St.Martin katedrali, eski şehir merkezi, Parlamento, Slovak Devlet Tiyatro Binası ve Mozart’ın 6 yaşında konser verdiği tarihi bina görülecek yerler arasındadır. Serbest zamanın ardından Budapeşte’ye yola çıkıyoruz. Varışımıza istinaden panoramik Budapeşte şehir turu. Şehir turumuzda Erszebet Köprüsü, Gellert Tepesi, Balıkçılar Kulesi, St. Mathias Katedrali, Zincirli köprü, Opera, Kahramanlar Meydanı görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası otele transfer. Akşam dileyen misafirler rehberiniz tarafından ekstra organize edilecek Çigan Gecesi yemekli, içkili, müzikli eğlence turuna katılabilirler. Bu turumuzda Budapeşte’nin en otantik restoranında geleneksel kıyafetler içerisinde Macar danslarını izleyip, Meşhur Macar Gipsy orkestrasının müzikleri eşliğinde unutulmaz bir gece geçireceğiz. Akşam yemeği esnasında ayrıca meşhur Tokaji şaraplarının tadımını yapma fırsatımız olacaktır. Otelimize dönerken Budapeşte’nin muhteşem gece manzaralarını görme imkanına sahip olacaksınız. Turumuz sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.
BRATİSLAVA:
TUR ÜCRETİ (ULAŞIM +REHBERLİK ) kişi başı:   30 €
ÇİGAN GECESİ  :
TUR ÜCRETİ: ( ULAŞIM + AKŞAM YEMEĞİ + LİMİTSIZİ İÇECEK +REHBERLİK) kişi başı : 50 €



7 Gün: BUDAPEŞTE (ESTERGON)

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstra olarak düzenlenecek olan Esztergom & Visegrad & Szentendre turuna katılabilirler. Bu turumuzda Türk tarihinde önemli stratejik öneme sahip olan Estergon Kalesi  ve Macar Katolik Kilisesi’nin merkezi olan Estergon Bazilikası’nı geziyoruz. Estergon sonrası Visegrad kasabasin’da Rönesans atomsferini yansıtan bir mekanda öğle yemeğini aliyoruz. Yemek sonrasi  Szentendere Artistler Köyü’ne gidiyoruz, Macaristan’ın tüm hediyelik eşyalarını uygun fiyatlarla alma imkanına sahip olacağınız serbest zaman sonrasında Budapeşte’ye yola çıkıyoruz. Otele varışımızın ardından serbest zaman. Akşam dileyen misafirler rehberiniz tarafından ekstra organize edilecek Tuna nehri Tekne turuna katılabilirler . Bu turumuzda dünyanın en görkemli nehirlerinden biri olan Tuna Nehri üzerinde tekne turumuzu yaparken meşrubat veya içki ikramı. Avrupa’nın en güzel gece aydınlatmalarının yapıldığı Budapeşte’de Buda ve Peşte yakalarını en güzel açılardan fotoğraflama fırsatı bulacaksınız. Turumuz sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.

ESTERGON KALESİ - VISEGRAD - SZENTENDERE TURU: 
TUR ÜCRETİ:  ( ULAŞIM+ ÖGLE YEMEGI + LİMİTLİ İÇECEK + REHBERLİK ) kişi başı:   55 €



8 Gün: BUDAPEŞTE - KÖSİCE / İSTANBUL

Sabah kahvaltısının ardından Budapeşte’den ayrılıp Kösice’ye doğru yola çıkıyoruz güzergah üzerinde Macaristan  Eger şehirine  ugruyoruz. (tur ücretine dahildir.) Eger; filmlere konu olmuş kahramanlıkların yazıldığı  kalesiyle, savaşcı kadınlarının anıtıyla, ayakta kalmış tarihi minaresi ve araç trafiğine kapali meydani, sokaklari ile macaristanin dogusun da kalan uzun yillar osmanli egemenliğinde kalmis şehridir. Sehir turumuzun sonrasi serbest zaman. Serbest zamanin ardından Kösice’ye doğru yola çıkıyoruz. Varışımız ardindan Rehberinizin eşliğinde yürüyüşlü panoramik Kösice  şehir  turumuz sonrasi serbest zaman (tur ücretine dahildir.). Rehberinizin vereceği saate buluşma  ve  havalimanına transfer.
Türk Havayolları’nın TK 1203 sefer sayılı uçağı ile saat 20:30’da İstanbul’a hareket. Saat 23:30’da İstanbul’a varış.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları ile İstanbul- Graz / Kösice – İstanbul arası ekonomi sınıfı gidiş dönüş uçak bileti ,
  • Programda belirtilen sabah kahvaltıları
  • Salzburg (1), Prag (3), Viyana (1), Budapeşte (2) olmak üzere 7 gece 8 gün konaklama
  • Otel Vergileri & Turist Şehir Vergileri,
  • Salzburg, Prag, Viyana, Budapeşte yarım günlük panoramik şehir turları
  • Havalimanı – Otel – Şehirler Arası Transferler
  • Havalimanı Vergileri Ve Servisleri Bedeli,
  • Hallstat (Göller Bölgesi),  Graz,  Eger, Kösice şehir Turu (turlar yemeksiz olarak yapılacaktır, giriş ücretleri dahil değildir.)
  • Profesyonel Rehberlik Hizmetleri,
  • TURSAB Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Vize Ücreti Ve Servis Bedeli (120 Euro )
  • İsteğe Bağlı Seyahat Sigortası (15 Euro)
  • Ekstra Turlar Ve Kişisel Harcamalar,
  • Müze Ve Ören Yerleri Giriş Ücretleri,
  • Yurtdışı Çıkış Vergisi, 15 TL
  • İsteğe Bağlı Şoför Bahşişleri (Kişi Başı 5 Euro)
  • İzmir - İstanbul İç hat Gidiş Dönüş Ücreti ( Kayıt Sırasında Sorunuz)


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
    Notlar

    ÖNEMLİ NOTLAR & UYARILAR

    • ***Tur Programımız minimum 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
    • ***Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir.
    • ***Programda belirtilen iç hat bağlantı saatleri havayolunun tarifesinde bulunan örnek saatler olup, tüm uçuş detayları ve iç hat bağlantı saatlerinin turdan 48 saat önce teyit edilmesi zorunludur.
    • ***Fuar, kongre, konser,etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce acenteniz tarafından bilgi verilecektir.
    • *** 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • ***Tura iştirak eden kişilerin, şahsi eşyaları, çantaları, valizleri kendi sorumluluğunda olup, unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan Gençaystar Travel sorumlu değildir. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.
    • ***Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
    • ***Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin  genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine,  girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Gençaystar Travel sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda  imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
    • ***Ekstra turlar , servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki  müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
    • ***Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar. Ekstra turlar için tahsis edilen araçlar, sadece bu turları alan misafirler için geçerlidir.
    • *** Gençaystar Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Gençaystar Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.

    VİZE

    • T.C vatandaşları için vize uygulaması vardır. Vize başvurusu için seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ile acentemizden “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile başvurmak gerekmektedir. Yeşil pasaport sahipleri için vize uygulaması olmayıp, seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport yeterlidir. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Gençaystar Travel sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 
    • T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir. 
    • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına ; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 
    • 18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.
       
    • Gençaystar Travel, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Gençaystar Travel, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.

    İptal Şartları
    https://www.gencaystar.com.tr/slavrupa-turlari
    Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
    Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
    08504412525


    Bu çıktı 29.03.2024 01:37 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.