Özel Balkan Turları Tur Programı

ERKEN REZERVASYON FIRSATI
ODA BAŞI 100 € İNDİRİMLİ SÜPER FİYAT!

( EKSTRA TUR SATIŞI YOK! - AKŞAM YEMEKLERİ DAHİL! )

ÖZEL BALKAN TURU

Yunanistan - Makedonya - Bulgaristan

Kavala, Selanik, Manastır, Resne, Ohrid, Tetova, Üsküp, Matka Kanyonu, Sofya, Plovdiv

Tamamı 4*-5*Oteller 'de Konaklama Kalitesiyle

Tur Hareket Tarihleri 4 Gece 5 Gün – 3 Gece Otel Konaklaması

1.tur: 05-09 Nisan, 2.tur: 12-16 Nisan, 3.tur: 19-23 Nisan, 4.tur: 26-30 Nisan, 5.tur: 03-07 Mayıs, 6.tur: 24-28 Mayıs (Bayram), 7.tur: 07-11 Haziran, 8.tur: 14-18 Haziran, 9.tur: 21-25 Haziran, 10.tur: 28 Haziran-02 Temmuz, 11.tur: 05-09 Temmuz, 12.tur: 12-16 Temmuz, 13.tur: 19-23 Temmuz, 14.tur: 26-30 Temmuz, 15.tur: 02-08 Ağustos, 16.tur: 09-13 Ağustos, 17.tur: 16-20 Ağustos, 18.tur: 23-27 Ağustos, 19.tur: 30 Ağustos-03 Eylül, 20.tur: 06-10 Eylül, 21.tur: 13-17 Eylül, 22.tur: 20-24 Eylül, 23.tur: 27 Eylül-01 Ekim, 24.tur: 04-08 Ekim, 25.tur: 11-15 Ekim, 26.tur: 18-22 Ekim, 27.tur: 25-29 Ekim
Bu turda Erken Rezervasyon indirimimiz bulunmaktadır. Erken Rezervasyon indirimi acenta tarafından belirlenmiş kontenjan için geçerli olup, bu kontenjan bittiğinde fiyatlarımız kademeli olarak artış gösterecektir. Erken Ödeme için herhangi bir tarih bulunmayıp sadece belirli kontenjan içindir. Erken Al, Karlı Çık!
Kalkış Yerleri: Akşam Saat 17.00 ’da ÜÇKUYULAR (Opet İstasyon Karşısı), Saat: 17.30 ’de ÜÇYOL (Otobüs Ofisleri Önü), 17.45 ’de LOZAN MEYDANI (Fuar Kapısı Önü), 18.00 ’da BAYRAKLI (Bayraklı Üst Geçit Duraklar Önü), 18.15 ’de KARŞIYAKA ANIT (Karşıyaka Anıt Karşısı), 18.20 ’da KARŞIYAKA YUNUSLAR (Yunuslar Karşısı Mavi Kule Önü), 18.30 ’de MAVİŞEHİR (Mavişehir Ege Park Önü)
Gezilecek Yerler: Yunanistan, Makedonya, Bulgaristan
PROGRAM
1 Gün: İzmir`den Çıkış ve Yolculuk, İpsala

Akşam Saat 17.00 ’da ÜÇKUYULAR (Opet İstasyon Karşısı), Saat: 17.30 ’de ÜÇYOL (Otobüs Ofisleri Önü), 17.45 ’de LOZAN MEYDANI (Fuar Kapısı Önü), 18.00 ’da BAYRAKLI (Bayraklı Üst Geçit Duraklar Önü), 18.15 ’de KARŞIYAKA ANIT (Karşıyaka Anıt Karşısı), 18.20 ’da KARŞIYAKA YUNUSLAR (Yunuslar Karşısı Mavi Kule Önü), 18.30 ’de MAVİŞEHİR (Mavişehir Ege Park Önü) önünden siz değerli yolcularımızı alarak Edremit, Akçay üzerinden Lapseki / Çanakkale (feribotun yoğunluğuna göre) limana ulaşıyoruz. Kısa bir deniz yolcuğu sonrası karşıya geçiyor ve sınır kapısına doğru yolumuza devam ediyoruz.



2 Gün: İpsala, Kavala, Selanik, Manastır, Resne, Ohrid

Sabahın erken saatlerinde İPSALA SINIR KAPISI ’ndan giriş yaparak, NEA KAVALA 'ya doğru yol alıyoruz. Kahvaltı molası sonrası Eski KAVALA ’ya gidiyor ve limanda indikten sonra bir zamanların Kavala ’sına doğru yürüyüşümüze başlıyoruz. Roma döneminden Osmanlı dönemine dilleri olsa da konuşsa diyebileceğimiz pek çok yapının şimdiki duruşlarına şahitlik edip fotoğraflarımızı çekiyoruz. Pargalı İbrahim Paşa’nın yaptırdığı SAINT NIKOLAOS KİLİSESİ ’ni diğer ismiyle İBRAHİM PAŞA CAMİİ ’ni, Osmanlı dönemi cumbalı evlerini, sokaklarını gezerek, Külliye’nin IMARET yapısını görerek, KAVALALI MEHMET ALİ PAŞA EVİ ve ANITI ’na ulaşıyoruz. Panagia’da TAŞOZ ADASI ve EKKLISIA KIMISI THEOTOKOU KİLİSESİ (VIRGIN MARY) ‘nden alacağımız son fotoğraf karelerinin ardından tekrar limana dönerek aracımıza geçiyoruz. Ardından İzmir’imizin ikizi SELANİK 'e gidiyoruz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder ATATÜRK ’ün doğduğu ATATÜRK EVİ’ni gördükten sonra BEY HAMAMI ’na gidiyoruz. Aracımızdan ayrılarak şehir içi turumuza başlıyoruz. ARISTOTELES MEYDANI ’nda şehrin havasını kokladıktan sonraki durağımız KORDON ve BEYAZ KULE oluyor. Daha sonra KUZEY MAKEDONYA CUMHURİYETİ için yolculuğumuzu başlatarak KOZANI üzerinden FLORİNA’ya ulaşıyoruz. NIKI SINIR KAPISI ’ndaki işlemlerimizin ardından MANASTIR 'a doğru yol alıyoruz. İlk durağımız Atatürk'ün liseyi okuduğu MANASTIR ASKERİ İDADİSİ oluyor. Ardından ŞİROKE SOKAK boyunca yürüyüş yaparak MANASTIR ’ın ortasındaki havuza ulaşıyoruz. Meydanı süsleyen; SAAT KULESİHEYKELLERİSHAKİYE CAMİİYENİ CAMİÇEŞME ve HAVUZ ’u gördükten sonra elma bahçeleriyle ünlü RESNE’den geçerken RESNELİ NİYAZİ’yi de anarak turumuzun doğasıyla ve insanlarıyla aklımızda en çok yer edecek bölümü olan OHRİ’ye ulaşıyoruz. Bitmeyen günümüzü sonunda bu doğa harikası yerde noktalayarak otelimize yerleşiyor ve akşam yemeğimizi alıyoruz.  Konaklama OHRİD ’deki otelimizde. (Atatürk Evi Pazartesi ‘ye denk gelen günlerde gezilememektedir.)



3 Gün: Ohrid, Tetova, Üsküp

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra otelimizden ayrılarak aracımıza valizlerimizi teslim ettikten sonra bizi bekleyen teknemize geçiyoruz. (Tekne Turu Ekstradır.) Turumuz boyunca Işık Kenti OHRİD ’i, ÇAR SAMUEL KALESİ ’ni, TİTO ’nun KONUKEVİ ’ni, SV.JOVAN KANEO KİLİSESİ ’ni ve koyunu görerek şehir merkezindeki iskeleye yanaşıyoruz. Unesco Dünya Mirası Listesi’ndeki OHRİD GÖLÜ ’nden izlediğimiz bu güzel ve şirin kenti bu kez yürüyerek gezmeye başlıyoruz. İskeledeki heykel grupları hakkında bilgi aldıktan sonra, Roma Yolu’nun üzerine kurulan; “Safranbolu Evleri” olarak anılan Osmanlı sivil mimarisinin güzel örnekleri arasında OHRİD ’nin sakin ve dingin sokaklarında yürüyüşümüze başlıyoruz.  HOLY MOTHER BOLNICHKA KİLİSESİ ’nin yanından geçerek dönemin ünlü yapısı ST. SOPHİA KİLİSESİ ’ne ulaşıyoruz. Ardından yine sokaklar arasında yürüyerek çarşıya gidiyoruz. Alışveriş için alacağımız serbest zamanın sonrasında yıllara meydan okumuş çınar ağacında buluşarak HALVETİ TEKKESİALİ PAŞA CAMİİ ’ni görerek Ohri’ye veda ediyoruz. MAVROVO MİLLİ PARKI ’nın mis gibi havasında kısa bir mola verdikten sonra VARDAR NEHRİ ’nin doğduğu uzaktaki minik köyümüz VRUTOK KÖYÜ ’nü görerek, güzel görüntülerin de eşliğinde KALKANDELEN (TETOVA)’ya olan yolculuğumuza devam ediyoruz. Bizi orada bekleyen sanat dünyasının şaheser yapılarından UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki ALACA CAMİİ ’nde rehberimizin anlatımıyla tam bir görsel şölen yaşadıktan sonra Başkent ÜSKÜP ’e ulaşıyor ve ziyaretlerimize başlıyoruz. Eski ÜSKÜP ’te KALE ‘yi, MUSTAFA PAŞA CAMİİ ’ni, KURŞUNLU HAN, ÇİFTE HAMAMMURAT PAŞA CAMİİKAPAN HAN ’ı görerek Eski Çarşı ‘da alışveriş için serbest zaman alıyoruz. Sonrasında bu kez Yeni ÜSKÜP 'e geçerek turumuza devam ediyoruz.  TAŞ KÖPRÜ ’yü , BÜYÜK İSKENDERII.PHILIP heykelleriyle, VMRO'nun ünlü liderlerinden DAME GRUEVGOTSE DELÇEV HEYKELLERİ ‘ni, ZAFER TAKI’nı, yeni yapılan Neoklasik mimarideki birçok binayı görüp, 1910 yılında Gonca Boyacı adıyla Üsküp'te doğan RAHİBE TERASA ANI EVİ'ni ve anıtını ziyaret edip turumuzu tamamlıyoruz. Ardından otelimize yerleşiyor ve akşam yemeğimizi alıyoruz. Konaklama ÜSKÜP 'teki otelimizde. 



4 Gün: Üsküp, Matka Kanyonu, Sofya

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra MAKEDONYA ‘nın öne çıkan doğal güzelliklerinden biri olan MATKA KANYONU ‘na yolculuğa çıkıyoruz. Eşsiz güzelliği ile bilinen MATKA KANYONU ‘da keyifli yürüyüş ve eşsiz doğa manzaralarında fotoğraf molası sonrası aracımıza geçerek, Kumanova Muharebelerinin de yaşandığı türkülere konu olan KUMANOVA üzerinden, KRIVA PALANKA ’nın güzel görüntüleri eşliğinde KÖSTENDİL ’i geçerek BULGARİSTAN 'a giriş yapıyoruz. Başkent SOFYA ’ya ulaşıyoruz. Yürüyerek şehirdeki turumuza başlıyor; BANYABAŞI CAMİİ ’ni, SERDİCA ANTİK KENTİ ’nin Kalıntılarını, MİLENYUM ANITI ’nı, NEDELYA KİLİSESİ ’ni, RUSKİ KİLİSESİ ’ni, HÜKÜMET BİNALARI ’nı, ÇAR OSVOBODİTEL ANITI ’nı, SOFYA ÜNİVERSİTESİ ’ni, AYASOFYA ’yı görüyor ve ALEKSANDR NEVSKİ KATEDRALİ ’ni ziyaret ediyoruz. Ardından otelimize yerleşiyoruz. Yemek sonrası dileyen konuklarımızla (ekstra) BULGAR GECESİ ’ne giderek bölgenin müziğini dinleme, folklorunu izleme fırsatı yakalıyoruz. Konaklama SOFYA ’daki otelimizde.



5 Gün: Filibe (Plovdiv), Edirne, İzmir

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra ülkenin ikinci büyük kenti olan FİLİBE’yi gezmeye başlıyoruz. 2019 yılında Avrupa Kültür Başkenti olmaya hak kazanan adını Makedonya Kralı II.Philip’ten alan Filibe’de ilk durağımız ESKİ ŞEHİR oluyor ve gezimize olağanüstü mimariye sahip evleri görerek, Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürüyerek başlıyoruz. Tepeler üzerine kurulu şehrin 7 Tepesi’nden birisi olan NÖBET TEPE’nin eteklerinde hem mimarisi hem otantik havasıyla bambaşka dünyalara dalıp gideceğimiz şehirde sırasıyla BALABANOV EVİ, BAKALOVA EVİ, BAYATOVA EVİ, HİSAR KAPI, ETNOĞRAFYA MÜZESİ (Argir Kuyumdzhioglu), GALERİ, ECZANE MÜZESİ, DIMITRI KİLİSESİ, ASSUMPTION KATEDRALİ ’ni görerek CUMA CAMİSİ ’ni ziyaret ediyoruz. Ardından ROMA DÖNEMİ STADYUM, ANTİK TİYATRO ’yu gördükten sonra KNYAZ ALEKSANDR I ve RAYKO DASKALOV caddelerinde vereceğimiz kısa serbest zaman sonrası ODEON da buluşarak Filibe’ye veda ediyor ve ülkemize doğru yol alıyoruz. KAPIKULE SINIR KAPISI ’ndaki işlemlerimizin ardından EDİRNE ’ye ulaşıyoruz. Öğle yemeğinde EDİRNE CİĞERİ yedikten sonra TÜRK ÇAYI ile özlem gideriyor ve Mimar Sinan’ın 80 yaşında yaptığı “Ustalık Eserim” dediği mimarlık tarihinin başyapıtlarından SELİMİYE CAMİİ ’ni ziyaret ediyoruz. VAKIF MÜZESİ ’ni ve Arastayı gezerek EDİRNE ’ye özgü Deva-i Misk Tatlısı, Edirne Peyniri, Badem Ezmesi, Aynalı Süpürge alışverişi yapıyoruz. Ardından UZUNKÖPRÜ, KEŞAN üzerinden feribotun yoğunluk durumuna göre Gelibolu-Eceabat tarafından feribot ile karşıya geçiyor ve İzmir’e yolculuğumuza devam ediyoruz. Yolda vereceğimiz gerekli molaların ardından İZMİR ’e ulaşıyor ve bir daha ki GENÇAY STAR organizasyonunda buluşmak ümidi ile ayrılıyoruz.

ÖNEMLİ NOT: Sınır kapısı, feribot ve yol yoğunluğuna bağlı olarak İzmir’e varış saatimiz planlanandan geç olabilir. O sebeple dönüş bileti, uçak bileti gibi planlarınızı bir sonraki güne göre yapmanızı öneriyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Turizm Belgeli Araçlar İle Ulaşımlar ve Programdaki Tüm Turlar
  • 1 Gece Ohrid ‘de 4*Otellerde Yarım Pansiyon Konaklama
  • 1 Gece Üsküp ‘de 4* veya 5*Otellerde Yarım Pansiyon Konaklama
  • 1 Gece Sofya ‘da 4* veya 5*Otellerde Yarım Pansiyon Konaklama
  • Otellerde Alınan Sabah Kahvaltıları (3) ve Akşam Yemekleri (3)
  • Selanik, Bitola (Manastır), Resne, Ohrid, Tetova (Kalkandelen), Üsküp, Sofya, Plovdiv Panoramik Şehir Turları
  • Üsküp ‘de Matka Kanyonu Gezisi
  • Tüm Otoban Check-point ve Otopark Ücretleri
  • Gümrük Vergileri
  • Bazı Şehirlerdeki Zorunlu Lokal Rehberlikler
  • GENÇAYSTAR Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • GENCAYSTAR Güvencesi
  • Mesleki Sorumluluk Sigortası (65 Yaş üçtü +10 € öder.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören Yeri, Kale ve Bazı Şehir Giriş Ücretleri
  • Öğle Yemekleri ve Molalar
  • Ekstra Olduğu Belirtilen Hizmetler ve Geceler
  • Schengen Vize Bedeli (Sigorta + Hizmet Dahil): 140 €
  • Yurtdışı Çıkış Fonu
  • Seyahat İptal, Devir, Güvence Paketi: 10 €
  • (65 – 80 Yaş 20 € olarak hesaplanır.)


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • Otobüs Güzergahı (İzmir Dışı) (00:00)
  • Üçkuyular Meydan (17:00)
  • Üçyol Meydanı (17:30)
  • Lozan Meydanı (17:45)
  • Bayraklı Üst Geçit (18:00)
  • Ksk Anıt (18:15)
  • Ksk Yunuslar (18:20)
  • Mavişehir Mavibahçe AVM Önü (18:30)
Notlar

Oteller Hakkında Bilgi

  • Ohrid - Hotel Aqualina 4* vb
  • Uskup - Hotel Newstar 5* vb 
  • Sofya - Hotel Silver 4* vb
  • Tüm şartlar yerine getirilmiş olmasına rağmen oteller aynı kategoride olmak kaydı ile değişebilir.
     

Vize / Tur Hakkında Bilgilendirmeler

  • Bazı Ülkelerin şehir giriş ücretleri önceden tahmin edilemediği için tur programlarına dahil edilememiştir. Bu ücretler şehir girişlerinde toplu olarak ödenecek olup, söz konusu girişlerle ilgili acentamızdan bilgi alabilirsiniz.
  • Vize işlemlerini tamamen kendi takip edecek misafirler için vize desteği & evrak & yolcu listesi & araç bilgisi paylaşılmaz.
  • Alınamayan vize ücreti iade edilmez. Tur ücretinin iadesi ise tur sözleşme maddeleri ile bir bütündür.
  • Seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport gerekmektedir.
  • Ayrıca çok girişli Schengen vizesi olanlar ve yeşil pasaport için ekstra vize almaya gerek yoktur.
  • 1 Oda için 3. Kişi ek yatak olabilir, orijinal yatak sözü verilmemektedir.
  • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
  • Turlarımızda çok fazla sınır kapısı geçişi olduğu için programdaki yaşanacak yoğunluk nedeniyle tur programı rehber tarafından revize edilebilmektedir.
  • Turun rehberi ve rehbere ait iletişim bilgisi turdan 1 gün önce SMS ile gönderilmektedir. Bunun haricinde bir bilgilendirme için aranmayacaksınız.
  • Tur otellerimiz Bölge’nin ve sınıfının iyi tesisleridir. Aynı kategori korunmak kaydı oteller değişebilir.
  • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
  • Turlarımız otobüs ile gerçekleştiği için turun çıkışı için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile acentamız turu iptal etme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda ödenen ücret ödendiği şekilde iade edilecektir.
  • GENCAYSTAR, tur programını bayram yoğunluğu, yağmur, yağış ve ön görülemeyen sebeplerle güzergâhında değişiklik yapabilir. Lütfen tur programının güncen sirküsünü 48 saat evvel acentadan edininiz.
  • Tüm yolcularımızı araca bindikleri noktaya bırakıyoruz. Ayrıca duraklama yapılmamaktadır.
  • Tur programı GENÇAY STAR TURİZM SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

İptal Şartları
https://www.gencaystar.com.tr/ozel-balkan-turu
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 19.04.2024 14:47 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.