10 Kasım Atatürk`ü Anma Selanik Turu (Kavala, Meteora, İskeçe, Porto Lagos) Tur Programı

SELANİK TURU

10 Kasım Atatürk’ü Anma Turu

08-11 Kasım 2023 3 Gece 3 Gün (2 Gece Konaklama)
5*HOLIDAY INN HOTEL, SELANİK

Kavala, Selanik, Kalambaka, Meteora, Dedeağaç, İskeçe, Porto Lagos

Kalkış Yerleri: Saat 17.00 ’da ÜÇKUYULAR (Benzik İstasyonları Karşısı), Saat: 17.30 ’de ÜÇYOL (Otobüs Ofisleri Önü), 17.45 ’de LOZAN MEYDANI (Fuar Kapısı Önü), 18.00 ’da BAYRAKLI (Bayraklı Üst Geçit Duraklar Önü), 18.15 ’de KARŞIYAKA ANIT (Karşıyaka Anıt Karşısı), 18.20 ’da KARŞIYAKA YUNUSLAR (Yunuslar Karşısı Mavi Kule Önü), 18.30 ’de MAVİŞEHİR (Mavişehir Ege Park Önü)
Gezilecek Yerler: Kavala, Selanik, Kalambaka, Meteora, Dedeağaç, İskeçe, Porto Lagos
PROGRAM
1 Gün: Yolculuk [-TÜRKİYE-] – 08 Kasım 2023 - Çarşamba

Akşam Saat 17.00 ’da ÜÇKUYULAR (Benzik İstasyonları Karşısı), Saat: 17.30 ’de ÜÇYOL (Otobüs Ofisleri Önü), 17.45 ’de LOZAN MEYDANI (Fuar Kapısı Önü), 18.00 ’da BAYRAKLI (Bayraklı Üst Geçit Duraklar Önü), 18.15 ’de KARŞIYAKA ANIT (Karşıyaka Anıt Karşısı), 18.20 ’da KARŞIYAKA YUNUSLAR (Yunuslar Karşısı Mavi Kule Önü), 18.30 ’de MAVİŞEHİR (Mavişehir Ege Park Önü) önünden siz değerli yolcularımızı alarak Edremit, Akçay, Çanakkale üzerinden iskeleye ulaşıyor ve kısa bir deniz yolculuğu yaparak Eceabat’a karşıya geçiyor ve yolculuğumuzu sürdürüyoruz.



2 Gün: İpsala, Kavala, Selanik [-TÜRKİYE-> YUNANİSTAN-] – 09 Kasım 2023 - Perşembe

Sabaha karşı İpsala sınır kapısındaki gümrük ve pasaport işlemlerimizden sonra Yunanistan'a giriş yapıyoruz. Çok erken saatlerde Kavala yakınlarında alacağımız sabah kahvaltımızın (ekstra) ardından KAVALA ’ya ulaşarak turumuza başlıyoruz. Yapacağımız şehir turumuzda; Kavala Kalesi, 19 yy. Neo Klasik Dönemi yapılarını, SU KEMERLERİ ’ni ve ST.NICOLA KİLİSESİ (İbrahim Paşa Camisi) ’ni panoramik olarak görme fırsatını buluyoruz. Ardından Eski Osmanlı evlerinin süslediği sokaklarda yürüyerek İMARETHANE ’yi ve KAVALALI MEHMETALİ PAŞA EVİ ’ni görüyoruz. Heykeli önünde kısa bir mola verdikten sonra EKKLISIA KIMISI THEOTOKU KİLİSESİ ’ni ziyaret ediyoruz. Ardından otobüs ile yolculuğumuzu sürdürüyor ve Atamızın kendi deyimiyle; çocukluk yıllarında üvey dayısının tarlasında geçirdiği anlardan bahsederken: “Bakla tarlasında kargaları kovalardım. Tek olağanüstülüğüm var ise o da TÜRK olarak dünyaya gelmiş olmam !...” dediği LAGADAKA ’yı geçiyoruz. Küçük Mustafa Kemal’i kardeşiyle geçirdiği o anları hayalimizde canlandırırken, dönemin ve ailenin sıkıntılarını anıyoruz. Eski OSMANLI KIŞLASI ’nın hüzünlü ve garip kalmış sessiz duruşu ile kente merhaba diyerek günümüzün SELANİK ’ine ulaşıyor ve dileyen misafirlerimiz ile KALAMBAKA&METEORA için yolculuk vakti diyoruz. Tanrılar Tanrısı Zeus’un da tahtının kurulu olduğu, 2917 metrelik zirvesiyle Makedonya Bölgesi’nden Teselya Bölgesi’ne olan yolculuğumuzu sürdürerek TRIKALA üzerinden harika manzaralar eşliğinde Kalambaka’ya ulaşıyoruz. Doğa ve insanın el ele vererek yarattığı bu mucizevi mistik bir duruş gösteren METEORA, diğer bir deyişle “Tanrı’ya daha yakın Manastırlar” bölgesinde, yerden 550 metre yükseklikteki manastırları görme fırsatı buluyoruz. Dar patika yollardan geçerek, harika manzaralar eşliğinde oluşan anlarımızı objektiflerimize alarak ölümsüzleştiriyoruz. Kapadokya’yı bize hatırlatacak doğanın güzel görüntülerinin, şaşkınlık ve hayranlığımız ile birleştiği, yorucu ama bir o kadar da keyifli turumuzun ardından Selanik’e geri dönüyoruz.



3 Gün: Selanik, Kalambaka, Meteora [-YUNANİSTAN-] – 10 Kasım 2023 - Cuma

Sabah kahvaltısının ardından turumuzun en heyecanlı noktası olan Atamızın doğduğu eve gidiyoruz. Avluya giriş yaptıktan sonra bahçesinde bizi karşılayan, doğduğu gün Ali Rıza Efendi tarafından dikilen nar ağacına bakıp küçük Mustafa Kemal’i üzerinde oynarken, Ali Rıza Efendi’yi de ağacı dikerken hayal ederek, ATATÜRK EVİ ‘nin odalarını minnet ve saygıyla ziyaret ediyoruz. Ebediyete intikal ettiği bu günde; ATAMIZ ’ı anarak yaptığımız bu anlamlı ziyaretin ardından şehir turumuza Yunanistan’ın en önemli yapılarından ve uğrak noktalarından birisi olan ünlü AYA DIMITRIOS KİLİSESİ ’ni ziyaret ederek başlıyoruz. Ardından zamana meydan okuyan SURLARI ile bizi büyüleyecek SELANİK KALESİ ’ne çıkıyoruz. Tüm görkemi ile izlediğimiz TERMAIKOS KÖRFEZİ ve SELANİK ’i  panoramik olarak görme imkanı yakalıyoruz. Sonrasında geçirdiği yangınlarla hayata yeniden merhaba diyen Selanik’in yangın sonrası oluşturulan yeni alanlarını görerek turumuza devam ediyoruz. ARISTOTELES ÜNİVERSİTESİ ’ni, HAMİDİYE HASTANESİ’nu, JANDARMA SÜVARİ OKULU’nu, Ali Rıza Efendi’nin de ebedi istirahatgahı olan ve el değiştiren sahiplerine göre isimler alan ROTANDA (Hortaç Cami, dergah, müze)’yı, Galerious’un Perslere karşı kazandığı zaferleri gösteren ZAFER TAKI’nı, HİPODROM ’u, COSMOTE ’nun da vericisi, döner kule OTE TOWER’ı görerek BEYAZ KULE ’ye gidiyoruz. BÜYÜK İSKENDER HEYKELİ ’nde bir anı fotoğrafı çektirdikten sonra, Yunan heykeltıraş Georgios Zangolopoulos tarafından 1997’de yapılan ve 997 Avrupa Kültür Başkenti olması şerefine 1997'de Selanik'e getirilen ZONGOLOPOULOS ŞEMSİYELERİ ’ne gidiyoruz. Sorasında başlasın KORDON ’da yürüyerek ARISTOTELES MEYDANI ’na gidiyoruz. Alışveriş ve kahve molası için kullanacağımız serbest zamanın ardından otelimize yerleşiyoruz. Geceleme Selanik’teki otelimizde. Dileyen konuklarımız ile birlikte Yunan mutfağının enfes lezzetlerinin, müzikleri ile sunumunun yapıldığı geleneksel eğlencesi YUNAN TAVERNASI ’na gidiyoruz. (ekstra). Geceleme Selanik’teki otelimizde.



4 Gün: Selanik, İskeçe, Porto Lagos, Dedeağaç, İpsala, İzmir [-YUNANİSTAN-> TÜRKİYE-] – 11 Kasım 2023 Cuma

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, Osmanlı’nın derin izlerini taşıyan önemli yerleşimlerden olan İSKEÇE ’ye hareket ediyoruz. Rehberimiz eşliğinde Osmanlı’nın izlerine hâkim olduğu tarih kokan sokaklarını, eski OSMANLI KONAKLARI ’nı gezdikten sonra THE HOUSE OF SHADOW (Gölge Evi) ’a gidiyoruz. Farklı ve değişik biz haz ile ayrılacağımız bu değişik deneyimin ardından, son dönemlerde çok popülermiş ziyaret noktalarımızdan bir yenisi olan PORTO LAGOS 'a uğruyoruz. Osmanlı dönemi Paşalarından bir tanesi olan, Zığın Paşa tarafından yaptırılan Portologos Gölü üzerindeki Meryem Ana Klisesi görüyor ve fotoğraflama molası veriyoruz. Ardından GÜMÜLCİNE ’ye gidiyoruz. Burada Türkler’in toplantı yeri Gençler Birliği’nde demleme çay ve Türk kahvesi içtikten sonra, çarşıyı gezerek sonraki ve son durağımız olan DEDEAĞAÇ ’a gidiyoruz. Sembol yapısı FENER ’inde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Yunanistan sınır kapısı Kipi'ye ve sonrasında Türk Sınır Kapısı İpsala'ya varıyoruz. Çanakkale’de vereceğimiz moladan sonra İzmir’e geliyoruz. Alınış noktalarına bırakıldıktan sonra siz değerli misafirlerimizle bir sonraki turlarımızda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

ÖNEMLİ NOT: Sınır kapısı, feribot ve yol yoğunluğuna bağlı olarak İzmir’e varış saatimiz planlanandan geç olabilir. O sebeple dönüş bileti, uçak bileti gibi planlarınızı bir sonraki güne göre yapmanızı öneriyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İzmir’den İzmir’e Tüm Ulaşımlar ve Tur Programındaki Turlar
  • Belirtilen Otel’de 2 Gece Oda Kahvaltı Bazlı Konaklama
  • Otelde Alınan Sabah Kahvaltısı (2)
  • Selanik, İskeçe, Dedeağaç, Meteora, Kalambaka Turları
  • Türkçe Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
  • Limitli Su İkramı


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören Yeri ve Milli Park Girişleri,
  • Öğle ve Akşam Yemekleri
  • Dileyen Misafirlerimiz ile Gerçekleşecek Yunan Tavernası
  • Otel / Şehir Konaklama Vergileri
  • Seyahat Sigortası: 15 Eur. (65 Yaş üzeri surprim öder)
  • Vize Ücreti
  • Yurtdışı Çıkış Fonu


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • Otobüs Güzergahı (İzmir Dışı) (00:00)
  • Üçkuyular Meydan (17:00)
  • Üçyol Meydanı (17:30)
  • Lozan Meydanı (17:45)
  • Bayraklı Üst Geçit (18:00)
  • Ksk Anıt (18:15)
  • Ksk Yunuslar (18:20)
  • Mavişehir Mavibahçe AVM Önü (18:30)
Notlar
  • Katılım gösteren misafirlerimizde mutlaka tur süresi boyunca geçerli Schengen Vizesi bulundurma zorunluluğu vardır. (Yeşil Pasaport sahipleri vizeden muaftırlar.)
  • Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için, Euro bulundurmamız yeterlidir. Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.
  • Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı veya spor ayakkabı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.
  • Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya (alkol - sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır. - Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken free shop alışveriş limiti : Sigara: 3 karton , Alkollü İçecekler: 1 litre Alkollü içki (%22’den fazla alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya hariç) , Alkollü İçecekler: 2 litre Alkollü içki (%22’den az alkol içeren alkollü içkiler, şarap ve şampanya dahil) , Parfüm: 600 ml , Makyaj veya Cilt Bakım Ürünleri: 5 adet , Çikolata ve Şekerleme: 2 kg ,Kahve: 1 kg ,Çay: 1 kg - Tur programında Rehberler hava ve yol şartlarına bağlı olarak , programda belirtilen heryeri göstermek şartı ile program akışında değişiklik yapabilirler.
  • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 2 Gün önce Viyatravel tarafından bildirilecektir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’ lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce Viyatravel tarafından bilgi verilecektir
  • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
  • Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
  • Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde veya hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Viyatravel sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Seyahat esnasında karayolu ile geçiş yapılan gümrük kapılarında bekleme süresi standartları aşabilir, bu bekleme sürelerinden kaynaklı yaşanan olumsuzluklardan Gençaystar sorumlu tutulamaz.

İptal Şartları
https://www.gencaystar.com.tr/10kasim-ataturk-anma-selanik-turu
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 25.04.2024 17:20 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.