Ormanya, Hobbit Köyü, Kocaeli, İznik Turu - Promosyon Tur Programı

HEM YETİŞKİNLERE HEM ÇOCUKLARA, YENİ YIL YENİ ROTA

ORMANYA, HOBBİT KÖYÜ, KOCAELİ, İZNİK

Hilton Hotels Konaklama Misafirperverliği
DOUBLETREE BY HILTON KOCAELİ
(Isıtmalı Kapalı Havuz + Hamam + Sauna + Buhar Banyosu)

Hereke, Derince Harikalar Sahili, Ormanya, Hobbit Evleri, Sapanca Gölü, İzmit Kültür Tepesi, Kapanca Sokak, İznik, Ayasofya, İznik Müzesi, İznik Gölü, Emir Sultan, Ulu Cami, Kozahan, Uluabat Gölü, Gölyazı Köyü

2 GECE 2 GÜN (1 Gece Otel Konaklamalı)

1.Tur: 02-04 Ekim, 2.Tur: 09-11 Ekim,
3.Tur: 29-31 Ekim, Haftasonu Tarihi: 30 Ekim-01 Kasım, 4.Tur: 13-15 Kasım

Kalkış Yerleri: Saat: 22.30 ’da GİRNE BULVARI (Acenta Önü), 22.45 ’de MAVİŞEHİR (Ege Park Önü), 23.00 ’da BOSTANLI (İskele önü durakları), 23.10 ’da KARŞIYAKA (Anıt önü), 23.30 ’da LOZAN (Atatürk Lisesi önü), 23.45 ’de ÜÇYOL (Şehirlerarası Otobüs Ofisleri önü), 24.00 ’de BORNOVA (Ege Üniversitesi Kampüs)
Gezilecek Yerler: Hereke, Derince Harikalar Sahili, Ormanya, Hobbit Evleri, Sapanca Gölü, İzmit Kültür Tepesi, Kapanca Sokak, İznik, Ayasofya, İznik Müzesi, İznik Gölü, Uluabat Gölü, Gölyazı Köyü
PROGRAM
1 Gün: 1.Gece: 1.Gün: Gece Yolculuğu, Hereke, Derince Harikalar Sahili, Ormanya, Hobbit Evleri, Sapanca Gölü, İzmit Kültür Tepesi, Kapanca Sokak

Saat: 22.30 ’da GİRNE BULVARI (Acenta Önü), 22.45 ’de MAVİŞEHİR (Ege Park Önü), 23.00 ’da BOSTANLI (İskele önü durakları), 23.10 ’da KARŞIYAKA (Anıt önü), 23.30 ’da LOZAN (Atatürk Lisesi önü), 23.45 ’de ÜÇYOL (Şehirlerarası Otobüs Ofisleri önü), 24.00 ’de BORNOVA (Ege Üniversitesi Kampüs) önünden siz değerli misafirlerimizi alarak HEREKE ’ye doğru yola çıkıyoruz. Balıkesir, Bursa üzerinden İZMİT KÖRFEZİ ’ni geçerek, KOCAELİ YARIMADASI ’nın üzerindeki yerleşimlerden HEREKE ’ye ulaşıyoruz. Dünyaca ünlü halıların dokunduğu; 1843 yılında Hereke Fabrika-i Hümayun olarak adını duyuran HEREKE HALI ve İPEKLİ DOKUMA FABRİKASI’nı ve 1884 yılında Alman İmparatoru Kaiser 2.Wilhelm’in ziyareti sebebiyle Yıldız Sarayı’nda yaptırılarak buraya getirilip monte edilen KAISER WILHELM KÖŞKÜ ’nü görüyoruz. HEREKE SAHİL ’de vereceğimiz kahve molasının ardından yönümüzü DERİNCE ’ye çeviriyoruz. Eskiden Seka Kağıt Fabrikası’na ait 30.000 metrekarelik arazi üzerine kurulan HEREKE HARİKALAR SAHİLİ ’ne gidiyoruz. Çocukların hayallerini süsleyen; Rapunzel’den Şirinler’e, Çakmaktaşlar’dan Keloğlan’a kadar birbirinden renkli masal kahramanlarını görüntüledikten sonra 4000 dönümlük alanıyla Dünya’nın 3., Avrupa’nın en büyük Doğal Yaşam Parkı olan ORMANYA ’ya gidiyoruz. Ünlü film kahramanlarından Hobbit ’lerin yaşadığı evlerinin benzerlerine ev sahipliği yapan HOBBİT KÖYÜ ’ne gidiyoruz. Bu şirin evleri de anılarımıza aldığımız fotoğraf karelerinin ardından SAPANCA GÖLÜ ’nün güzel manzaraları eşliğinde SUKAY PARK ’a giderek mola veriyoruz.  Ardından İZMİT ’in KÜLTÜR TEPESİ ’ne gidiyor ve tarihe yolculuk yapacağımız yürüyüşümüze başlıyoruz. 2.Abdülhamit zamanında yapılan İZMİT SAAT KULESİ ’ni görerek hatıra fotoğrafı çektikten Sultan Abdülaziz döneminde İstanbul dışında yapılan KASR-I HUMAYUN (Saray Müze) yi ziyaret ediyoruz. Dönemin güzel örneklerinden olan mermer yapısı ve tavan süslemeleri ile büyülendiğimiz bu ziyaretin ardından, 1863 yılında ampir üslubunda yapılan Redif subayları için yapılan REDİF DAİRESİ ’ni görerek, dileyen yolcularımızla (yolun yokuş olması sebebi ile) KAPANCA SOKAK ’a yöneliyoruz. 19.yy sivil mimarisinin olağanüstü güzel evlerinin tarihe meydan okuyan duruşlarına şahitlik ederek, kısa bir yürüyüşün ardından aracımıza geçerek otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde.



2 Gün: İznik, Ayasofya, İznik Müzesi, İznik Gölü, Emir Sultan, Ulu Cami, Kozahan, Uluabat Gölü, Gölyazı Köyü, İzmir

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılarak, Selçuklu ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış İZNİK ’e doğru yol alıyoruz. Önemli ÇİNİCİLİK merkezlerinden birisi olan, ismini komutanın eşinden alan MAHMUT ÇELEBİ CAMİ ’ni ve II. MURAD HAMAMI ’nı görerek, AYASOFYA ’yı ziyaret ediyoruz. Konsülün de yapıldığı Hristiyanlık için çok önemli noktalardan birisi olan İznik’in, Çini Fırınları ’nın kalıntılarını görerek ve Çınar ağaçlarının gölgelediği yol boyunca yürüyerek YEŞİL CAMİ ’ye gidiyoruz. HACI ÖZBEK CAMİ, ÇANDARLI HALİL PAŞA TÜRBESİ ’ni görüyor ve ardından NİLÜFER HATUN İMARET ’inde hizmet veren İZNİK MÜZESİ ’ni ziyaret ediyoruz. Ardından bizi bekleyen otobüsümüzdeki yerimizi alarak bu kez 1.MURAD HAMAMI ’nı ziyaret ediyor ve maket üzerinde İznik’i gözden geçirerek İZNİK GÖLÜ ’ne gidiyoruz. Göl kenarında kısa bir molanın ardından İznik’e veda ediyor ve Bursa’nın ufak tefek taşları” diyerek yolumuza devam ederek YEŞİL BURSA ’ya ulaşıyoruz. 15.yy ‘da Yıldırım Beyazid ’ın kızı ve Emir Sultan’ın eşi Hundi Hatun tarafından yaptırılan ünlü yapısı EMİR SULTAN KÜLLİYESİ ’ne gidiyoruz. Kubbesinin büyüklüğü, süslemelerinin zerafeti ile büyülendiğimiz yapının ardından Emir Sultan mezarlığına iniyoruz. Gönüllerimizi fethedip aramızdan ayrılan, Değerli Sanatçı Zeki Müren’in de mezarını ziyaret ettikten sonra yönümüzü Bursa’nın kalbinin attığı tarihi çarşılara çeviriyoruz. Mimarisi ve İslam Tarihindeki önemiyle çok önemli bir yere sahip olan ünlü ULU CAMİİ ’ne ziyaret ediyor, yanı başındaki komşusu KOZAHAN ’da alışveriş için serbest zaman alıyoruz. Ardından sonraki durağımız ULUABAT GÖLÜ için hareket ediyoruz. Anadolu’da Işık Tanrısı Apollon adına tatlı su kenarına kurulan tek kent olan GÖLYAZI KÖYÜ ’ne gidiyoruz. Yaklaşık 200 yaşındaki evleri, koruma altındaki kuşları, 733 yıllık anıt ağacıyla görülmeye değer bu küçük balıkçı kasabasını ziyaretimiz ile turumuzu sonlandırıyor ve İZMİR ’e hareket ediyoruz. Bir dahaki GENÇAYSTAR TRAVEL organizasyonunda buluşmak ümidi ile ayrılıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Turizm Belgeli Araçlarla Ulaşım ve Çevre Gezileri
  • 1 GECE Otel ’de Yarım Pansiyon Konaklama
  • Otel’de Alınan Sabah Kahvaltıları (1), Akşam Yemekleri (1)
  • GENÇAYSTAR Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • GENÇAYSTAR Güvencesi
  • (Isıtmalı Kapalı Havuz + Hamam + Sauna + Buhar Banyosu) Gibi Ücretsiz Aktiviteler
  • Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
  • +65 Yaş Üzeri Misafirlerimiz 10 TL fark öder.


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri
  • İlk Gün Yolda Alınan Sabah Kahvaltısı
  • Turlar Esnasında Alınan Öğle Yemekleri
  • Ücretli Aktiviteler (SPA ‘da Masaj, Köpük vs.)
  • Seyahat Sigortası İptal Güvence Paketi 0-64 Yaş: 10 ₺
  • Seyahat Sigortası İptal Güvence Paketi 65-80 Yaş: 20 ₺


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • Bornova Ege Üni. Kampüs (00:00)
  • Otobüs Güzergahı (İzmir Dışı) (00:01)
  • Girne Bulvarı Acenta Önü (22:30)
  • Mavişehir Mavibahçe AVM Önü (22:45)
  • Bostanlı İskele Önü (23:00)
  • Lozan Meydanı (23:00)
  • Ksk Anıt (23:10)
  • Üçyol Meydanı (23:45)
Notlar

KONAKLAMA YAPILMASI PLANLANAN TESİSLER

 

TUR HAKKINDA NOTLAR / BİLGİLENDİRME

  • Protokol, özel gün, bayram gibi dönemlerde bazı müzeler kapalı olabilir. Bu durumlarda bu gezi noktaları programdan çıkarılır, günü değiştirilir veya iptal edilir. Bu gibi durumlarda acentamızın bir yükümlülüğü bulunmamaktadır.
  • Tur araç büyüklüğü katılımcı sayısına bağlı olarak seçilmektedir. Turizm paketli olarak 17/27/29/35/46 Kişilik araçlar seçilebilir.
  • Standart odalarda maksimum 3 kişi konaklayabilir. 4 kişi aynı odalarda otelin müsait odaları dahilinde istenebilir.
  • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
  • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklama yapan sadece 1 çocuk için geçerlidir.
  • Tura katılan yolcularımızı aldığımız duraklarda bırakıyoruz. Harici duraklama söz konusu değildir.
  • Tur programı GENÇAY STAR TURİZM SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

İptal Şartları
https://www.gencaystar.com.tr/ormanya-hobbit-koyu-kocaeli-iznik-turu
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 16.04.2024 22:26 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.