29 Ekim, Trakya & İğneada Turu Tur Programı

TRAKYA & İĞNEADA

EDİRNE, KIRKLARELİ, DUPNİSA MAĞARASI, İĞNEADA,
LONGOZ ORMANLARI, LÜLEBURGAZ, TEKİRDAĞ
√ LÜLEBURGAZ DAHİL KAPSAMLI TUR ROTASI

2 GECE EDİRNE ‘DE KONAKLAMA AYRICALIĞI İLE
2 GECE Ramada Hotel & Suites by Wyndham

Cumhuriyet Bayramı Özel Tarihi: 29 Ekim-01 Kasım 3 Gece 3 Gün (2 Gece Otel)

Kalkış Yerleri: Akşam Saat 20.00 ’da ÜÇKUYULAR (Opet İstasyon Karşısı), Saat: 20.30 ’de ÜÇYOL (Otobüs Ofisleri Önü), 20.45 ’de LOZAN MEYDANI (Fuar Kapısı Önü), 21.00 ’da BAYRAKLI (Bayraklı Üst Geçit Duraklar Önü), 21.15 ’de KARŞIYAKA ANIT (Karşıyaka Anıt Karşısı), 21.20 ’da KARŞIYAKA YUNUSLAR (Yunuslar Karşısı Mavi Kule Önü), 21.30 ’de MAVİŞEHİR (Mavişehir Ege Park Önü)
Gezilecek Yerler: EDİRNE, KIRKLARELİ, DUPNİSA MAĞARASI, İĞNEADA, LONGOZ ORMANLARI, ÇORLU, TEKİRDAĞ, LÜLEBURGAZ
PROGRAM
1 Gün: 1.Gece: İzmir, Çanakkale, Keşan, Uzunköprü, Edirne | 1.Gün: Edirne Tam Gün Tur (Edirne`ye erken ulaştığımız için tam gün Edirne turu imkânı)

1.Gece: İzmir, Çanakkale, Keşan, Uzunköprü, Edirne

Akşam Saat 20.00 ’da ÜÇKUYULAR (Opet5 İstasyon Karşısı), Saat: 20.30 ’de ÜÇYOL (Otobüs Ofisleri Önü), 20.45 ’de LOZAN MEYDANI (Fuar Kapısı Önü), 21.00 ’da BAYRAKLI (Bayraklı Üst Geçit Duraklar Önü), 21.15 ’de KARŞIYAKA ANIT (Karşıyaka Anıt Karşısı), 21.20 ’da KARŞIYAKA YUNUSLAR (Yunuslar Karşısı Mavi Kule Önü), 21.30 ’de MAVİŞEHİR (Mavişehir Ege Park Önü) önünden siz değerli yolcularımızı alarak Edremit, Akçay üzerinden Lapseki’ye ulaşıyor. Feribotla kısa bir deniz yolcuğu yaparak karşıya geçiyor ve molalar vererek yolculuğumuzu sürdürüyoruz.

(Yolculuğumuz Menemen, Aliağa, Şakran, Dikili, Ayvalık, Akçay ana yolu üzerinden sürmektedir. Bu güzergâh üzeri katılmak isteyen misafirlerimiz acentamızdan bilgi alabilirler…)

1.Gün: Edirne Tam Gün Tur (Edirne’ye erken ulaştığımız için tam gün Edirne turu imkânı)

Sabah kahvaltısını (ekstra) aldıktan sonra TARİHİ KARAAĞAÇ BİNASI ’nı ve LOZAN ANITI ’nı görüyor, MERİÇ NEHRİ ’nin kıyısında Tarihi Karakol Binası ’nda nazlı nazlı akan Meriç ’i izleyerek sabah kahvemizi içiyoruz. Meriç kenarında başladığımız güne, TUNCA NEHRİ ’nin kıyısındaki EDİRNE SARAY KALINTILARI, ADALET KASRI ve KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ ‘nin yapıldığı alanı ziyaret ederek devam ediyoruz. Ardından Evliya Çelebi’nin; “dil ile tarif edilmez, kalemler ile yazılmaz” diye tarif ettiği darüşşifası ünlü SULTAN 2. BAYEZID KÜLLİYESİ ‘ne gidiyoruz. Külliyede alacağımız sunum ve ziyaretimizin ardından bu kez ŞÜKRÜ PAŞA ANITI ve BALKAN SAVAŞI MÜZESİ ’ni ziyaret ediyoruz. Balkan Harbinde vatan uğruna hayatını kaybeden şehitlerimizi saygıyla anıyor ve ardından öğle yemeği için Edirne ’nin ünlü CİĞER ’ini tatmaya gidiyoruz. Yemek sonrası İlk durağımız Fatih Sultan Mehmed’in doğduğu Eski Saray’dan kalan TAŞODALAR ve tarihi mezarlar oluyor. Ardından Mimar Sinan’ın 80 yaşında yaptığı “ustalık eserim” dediği mimarlık tarihinin başyapıtlarından SELİMİYE CAMİİ ’ni ziyaret ediyoruz. VAKIF MÜZESİ ’ni ve ARASTA ’yı gezerek Edirne ’ye özgü Deva-i Misk Tatlısı, Edirne Peyniri, Badem Ezmesi, Aynalı Süpürge alışverişi yapıyoruz. Daha sonra 3 ŞEREFELİ CAMİ ’yi, MAKEDONYA KULESİ, HADRIANOPOLIS SURLARI ‘nı görüyor ve ESKİ CAMİ ’yi ziyaret ediyoruz. Ardından otelimize yerleşerek akşam yemeğimizi alıyoruz. Konaklama EDİRNE ‘deki otelimizde.  



2 Gün: Edirne, Kırklareli, Demirköy, Dupnisa Mağarası, İğneada, Edirne

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra KIRKLARELİ ’ne doğru hareket ediyoruz. Panoramik olarak yapacağımız şehir turu sırasında; Söz Mülkünün Mimarlarından, hazırcevap ve nüktedan Kırklarelili KARAGÖZ ’ün heykelini görüyor ve anıyoruz. Ardından DEMİRKÖY ’de bizi bekleyen minibüslerimize (ekstra) geçiyor ve ISTRANCA (Yıldız) Dağları ‘nın derin vadileri oyduğu noktalardan biri olan DUPNİSA MAĞARASI ’nı ziyaret ediyoruz. Ardından Trakya’nın gözde sayfiye beldesi İĞNEADA ’ya ulaşıyor ve bir ekosistemler zinciri olan birçok canlı ve bitkiyi bağrında saklayan dünyaca ünlü LONGOZ ORMANLARI (Subasar Ormanları) ‘nda (mevsimlik yağışlardaki miktara göre longozdaki su seviyesi değişkenlik gösterir.) yürüyüş yapıyoruz. Bu keyifli yürüyüşün ardından bu kez Bulgaristan sınırındaki BEĞENDİK KÖYÜ ’ne gidiyor, Mutlu Deresi ‘nin çizdiği sınırın ardındaki Bulgar Köyü, Rezova ’yı görüyoruz. Sonrasında EDİRNE ‘ye geri dönerek akşam yemeğimizi alıyoruz. Konaklama EDİRNE ‘deki otelimizde.



3 Gün: Babaeski, Lüleburgaz, Tekirdağ, İzmir

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra BABAESKİ üzerinden LÜLEBURGAZ ’a gidiyoruz. Mimar Sinan’ın yaptığı, yine muhteşem eserlerden birisi olan, SOKULLU MEHMET PAŞA KÜLLİYESİ ’ni ziyaret ediyoruz. Zarif şadırvanı, dua kubbesi, camisi, kemerli dükkanları, hanı, hamamı ve medresesi ile bizleri büyüleyen yapıyı rehberimizden dinliyor ve anılarımızı ebediyete taşıyacak fotoğraf karelerimizi alıyor ve ayrılıyoruz. Bir zamanlar Tekfur’un Dağı olan TEKİRDAĞ ’a gidiyoruz. ESKİ CAMİİ ve ORTA CAMİİ ’ni görerek RÜSTEM PAŞA CAMİİ ’ni ziyaret ediyoruz. Daha sonra Vatan Şairimiz NAMIK KEMAL ’in hatırasına Tekirdağ Namık Kemal Derneği tarafından yaptırılan evi panoramik olarak gördükten sonra Tekirdağ’ın ünlü KÖFTESİ ’ni tatmak için öğle yemeği molası veriyoruz. Ardından feribot sırasındaki yoğunluğa göre LAPSEKİ veya ÇANAKKALE üzerinden İzmir’ e doğru hareket ediyoruz. Yolda vereceğimiz gerekli molaların ardından İzmir’e ulaşıyor ve bir daha ki GENÇAYSTAR TRAVEL organizasyonunda buluşmak ümidi ile ayrılıyoruz.

ÖNEMLİ NOT-1: Feribot ve yol yoğunluğuna bağlı olarak İzmir’e varış saatimiz planlanandan geç olabilir. O sebeple dönüş bileti, uçak bileti gibi planlarınızı bir sonraki güne göre yapmanızı öneriyoruz.

ÖNEMLİ NOT-2: Bu tur rotasında yazılı bazı ziyaret noktaları dini ve resmi bayramlarda kapalı / yarım gün açık olabilmektedir. Böyle bir durumda içine giriş yapmadan ziyaretlerimizi tamamlıyor veya rehberimizin grup ile verdiği karar neticesinde insiyatif kullanarak iptal edebilmektedir.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Turizm Belgeli Araçlarla Ulaşım ve Çevre Gezileri
  • 2 Gece Otel’de Yarım Pansiyon Konaklama
  • Otelde Alınan Sabah Kahvaltıları (2), Akşam Yemekleri (2)
  • 2 Gece Boyunca Edirne ‘de Konaklama Ayrıcalığı
  • GENÇAYSTAR Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • GENÇAYSTAR Güvencesi
  • GENÇAYSTAR Hijyen Kiti
  • Feribot İle Geçiş Ücretleri
  • Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
  • (+65 Yaş Üzeri +20 TL Fark öder.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri
  • Yolda Alınan Molalar ve Öğle Yemekleri
  • Gerektiğinde Dupnisa Mağarası Minibüsü
  • Seyahat Sağlık Sigortası, İptal Güvence Paketi: 20,00 ₺
  • (65-80 Yaş Arası 40,00 ₺ Öder)


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • Otobüs Güzergahı (İzmir Dışı) (00:00)
  • Üçkuyular Meydan (20:00)
  • Üçyol Meydanı (20:30)
  • Lozan Meydanı (20:45)
  • Bayraklı Üst Geçit (21:00)
  • Ksk Anıt (21:15)
  • Ksk Yunuslar (21:20)
  • Mavişehir Mavibahçe AVM Önü (21:30)
Notlar

OTELLER VE KONAKLAMA YAPILAN TESISLER HAKKINDA BILGI

  • Edirne – Ramada Hotel & Suites by Wyndham
  • Detaylı Bilgi: https://www.wyndhamhotels.com/tr-tr/ramada
  • Önemli Not: Otellerde acentamızın anlaşması Standart Oda olup Triple ve Aile odası gibi özel istekler sadece müsaitlik dahilinde sağlanmaktadır. Odaya konulan 3.yatak her zaman ilavedir. Orjinal yatak sözü verilmemektedir.


TUR HAKKINDA NOTLAR / BİLGİLENDİRME

  • Çocuk indirimlerimiz bir odada konaklayan 2 yetişkin ile birlikte sağlanır. 1 Yetişkin yanında çocuk indirimi verilmemektedir. 1 Oda da sadece 1 çocuk için indirim sağlanmaktadır.
  • 1 Oda için 3. Kişi ek yatak olabilir, orijinal yatak sözü verilmemektedir. Ancak otelin müsaitliğine göre rica edilebilir.
  • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
  • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
  • Turlarımız otobüs ile gerçekleştiği için turun çıkışı için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile acentamız turu iptal etme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda ödenen ücret ödendiği şekilde iade edilecektir.
  • Tüm yolcularımızı araca bindikleri noktaya bırakıyoruz. Ayrıca duraklama yapılmamaktadır.
  • Tur programı GENÇAY STAR TURİZM SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

İptal Şartları
https://www.gencaystar.com.tr/29ekim-trakya-igneada-turu
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 16.04.2024 08:55 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.