Weekend | Uçakla Kişiye Özel Mardin & Midyat Turu Tur Programı

KİŞİYE ÖZEL BUTİK PROGRAM

Uçakla & Kişiye Özel
Weekend MARDİN & MİDYAT

“Min. 10 Pax ile gerçekleştirdiğimiz Hafta sonu programı ile arkadaş grubunuz, aileniz ile bir hafta sonu geçirmeye ne dersiniz? Güvenli Turizm Sertifikalı Oteller, Maske & Hijyen & Sosyal Mesafe Kuralları ile...”

*** Tüm Şehirlerden Katılma İmkanı İle ***

Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart Aylarında Her Cumartesi & Pazar

Diyarbakır, Hasankeyf, Midyat, Mardin, Kasımiye Medresesi, Mardin Şehir Gezisi, Deyrulzafaran Manastırı

Kalkış Yerleri: Türkiye'nin Her Yerinden Katılım İmkanı
Gezilecek Yerler: Diyarbakır, Hasankeyf, Midyat, Mardin, Kasımiye Medresesi, Mardin Şehir Gezisi, Deyrulzafaran Manastırı
PROGRAM
1 Gün: İzmir, Diyarbakır, Hasan Keyf, Midyat, Deyrulzafaran Manastırı, Mardin

Sabah İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI İç hatlar Terminalinde oluyor ve T.C. kimliklerimiz ile birlikte check-in ve bagaj işlemlerimizi tamamlıyoruz. İZMİR ’den Sabah Uçuşu DİYARBAKIR ‘a uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. 2 saat süren yolcuğumuz sonrasında havalimanına iniyor, rehber ve aracımız ile buluşuyoruz. Rehberimizin yönlendirmesiyle aracımızdaki yerlerimizi alarak, turumuza başlıyoruz. Ekstra kahvaltı molamızın ardından petrol kuyuları ile bize göz kırpmaya başlayan BATMAN ‘ı geçerek, Dicle Nehri’nin iki yakasını ayırdığı, Süryanice “KİFOS”, Osmanlıca “KAYALAR VE MAĞARALAR KENTİ” anlamındaki “HISN-I KEYFA” ya yani günümüzün HASANKEYF ’ine ulaşıyoruz. Ilısu Barajı’nın son çalışmalarını ve suyun yükselişini gözlemleyerek, film platolarının gözde mekânı MİDYAT için hareket ediyoruz. “Sokaklarında yürümezseniz Midyat’ı anlayamazsınız…” diyoruz ve yürüyüşe başlıyoruz. İlk durağımız DEVLET KONUKEVİ oluyor. Dileyen yolcularımız burada; yakın zamanda çekilen “Sıla” “Hercai” filmleriyle ününe ün katan konağı ziyaret edebilir, dileyen yolcularımız da gümüş alışverişi yapabilirler. Ardından Mezopotamya’nın ortasında “Taşların Dile Geldiği Güneş’in Ülkesi MARDİN” e ulaşıyoryoruz. DEYRUL ZAFARAN MANASTIRI ’na giderek, MOR HANANYO KİLİSESİ, AZİZLER EVİ, MERYEM ANA KİLİSESİ ve GÜNEŞ TAPINAĞI ’nı ziyaret ediyoruz. Daha sonra otelimize yerleşiyor ve akşam yemeğimizi alıyoruz. Konaklama MARDİN ‘deki otelimizde.



2 Gün: Mardin, Kasımiye Medresesi, Mardin Şehir Gezisi, Diyarbakır, İzmir

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra, birçok modacının gözde defile mekanı olarak seçtiği KASIMİYE MEDRESESİ ile şehir gezimize başlıyoruz. Bir zamanların çok önemli eğitim merkezlerinden birisi olan medresenin, hüzünlü hikayesinin eşlik ettiği tasavvuf öğretisinin en güzel örneğine ev sahipliği yapan yapıyı ziyaretimizin ardından 1.Caddeye ulaşıyor ve yürüyüşümüze başlıyoruz. Yapacağımız panoramik yürüyüşümüz sırasında; ŞEYH ÇABUK CAMİİ ’ni, ESKİ SÜRYANİ KATOLİK PATRİKHANE BİNASI ’nı, CUMHURİYET MEYDANI ’nı, MARDİN MÜZESİ ’ni, Mardin evlerini ve sokaklarını, çarşılarını, pasajlarını görerek ULU CAMİ ’ye gidiyor ve ziyaret ediyoruz. Dönüşümüzü 1. Cadde üzerinde gerçekleştirirken KASIM TUĞMANER CAMİ, TUĞHAN, ŞAHKULUBEY KONAĞI ’nı görerek öğle yemeği molası veriyoruz. Bu son ziyaretimizle taşların ve kültürlerin dile geldiği Mardin’e de veda ederek, DİYARBAKIR ’a doğru yol alıyoruz. Çin Seddi’nden sonra dünyada korunagelmiş en uzun 2.yapı olan DİYARBAKIR SURLARI ’na ve şehre bizler de “Hoş bulduk !..” diyor ve kenti gezmeye başlıyoruz. Kendisinden önce şarkısı gelen şanslı yapılardan birisi olan MARDİN KAPI ’dan kuşbakışı gördüğümüz HEVSEL BAHÇELERİ ’nin çölün ortasındaki vaha gibi duran güzelliğine hayran kalırken, yönümüzü sur içine çeviriyor ve şehre girerek DÖRT AYAKLI MİNARE (ŞEYH MUTAHHAR CAMİİ)’ne gidiyoruz. Sonrasında tarihi ve ihtişamı ile büyüleyecek bir başka önemli yapı ULU CAMİ ’yi ziyaretimiz sonrası CAHİT SITKI TARANCI EVİ ’ne gidiyoruz. Minik bir çay kaçamağı yaparak TARİHİ HASAN PAŞA HANI ‘nda kullanacağımız serbest zaman sonrası buluşarak DAĞ KAPI ’ya gidiyor ve bizi bekleyen aracımıza geçiyoruz. Biriktirdiğimiz anı ve makinelerimize aldığımız karelerle şehre veda ederken havalimanına transfer oluyoruz. SUNEXPRESS HAVA YOLLARI ‘na ait Diyarbakır – İzmir akşam uçuşu ile İZMİR ‘e olan uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Keyifli sonlandırdığımız bir hafta sonunu sonlandırıyoruz ve vedalaşıyoruz.

Ziyaret Noktaları Hakkında Bilgi: Tur programları 2019 yılı istatistikleri baz alınarak hazırlanmış ve ziyaret noktaları yolcu istekleri doğrultusunda oluşturulmuştur. Bazı ziyaret noktaları kapalı olma durumu, restorasyon, ziyarete kapatılma gibi gerekçelerle rehber insiyatifi ile iptal edilebilir veya değişikliğe uğrayabilir.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Turizm Belgeli Araçlarla Ulaşımlar ve Turlar
  • Oteller ’de 1 GECE Yarım Pansiyon Konaklama
  • Unesco Miras Listesi 'ne Giren Diyarbakır Gezisi
  • Otel ’de 1 Akşam Akşam Yemeği
  • Otel ‘de Sabah Kahvaltısı
  • GENÇAYSTAR Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • GENCAYSTAR Güvencesi
  • GENÇAYSTAR Hijyen Kiti
  • Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
  • (+65 Yaş Üzeri +20 TL Fark ödemektedir.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri
  • Öğle Yemekleri ve Molalar
  • Seyahat Sigortası İptal Güvence Paketi 0-64 Yaş: 20 ₺
  • Seyahat Sigortası İptal Güvence Paketi 65-80 Yaş: 40 ₺
  • Uçak Biletleri


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • İzmir Hava Alanı (00:00)
Notlar

TUR HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER

  • Tur paketlerimiz Min. 10 Pax katılımı ile mümkün olup Max. 15 Pax olabilir. Kendi grubunuz, aile ve arkadaş grubunuz ile bu tura size özel planlayabiliriz.
  • Uçak Bileti hariç paket olduğu için Diğer illerden katılımı mümkündür.
  • Tur araç büyüklüğü katılımcı sayısına bağlı olarak seçilmektedir. Turizm paketli olarak 17/27/29/35/46 Kişilik araçlar seçilebilir.
  • Çocuk indirimlerimiz bir odada konaklayan 2 yetişkin ile birlikte sağlanır. 1 Yetişkin yanında çocuk indirimi verilmemektedir. 1 Oda da sadece 1 çocuk için indirim sağlanmaktadır.
  • Havayolu kaynaklı gecikme, iptal gibi riskler ile bölgeye varışımız ya da ayrılışımız planlanandan farklı olabilir. Bu gibi durumlarda rehber insiyatifinde değişikliğe ve tur noktalarında iptale gidilebilir. Böyle bir durumda acentamızın sorumluluğu bulunmamaktadır.
  • 1 Oda için 3. Kişi ek yatak olabilir, orijinal yatak sözü verilmemektedir. Ancak otelin müsaitliğine göre rica edilebilir. Tur anında odaları ayırmak ve 1 DBL + 1 SNGL şekline çevirmek mümkün değildir.
  • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
  • Turun rehberi ve rehbere ait iletişim bilgisi turdan 1 gün önce SMS ile gönderilmektedir. Bunun haricinde bir bilgilendirme için aranmayacaksınız.
  • Tur otellerimiz Bölge’nin ve sınıfının iyi tesisleridir. Aynı kategori korunmak kaydı oteller değişebilir.
  • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
  • GENCAYSTAR, tur programını bayram yoğunluğu, yağmur, yağış ve ön görülemeyen sebeplerle güzergâhında değişiklik yapabilir. Lütfen tur programının güncen sirküsünü 48 saat evvel acentadan edininiz.
  • Tur programı GENÇAY STAR TURİZM SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

İptal Şartları
https://www.gencaystar.com.tr/weekend-mardin-midyat-turu
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 29.03.2024 01:59 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.