Weekend | Uçakla Kişiye Özel Kapadokya Turu Tur Programı

KİŞİYE ÖZEL BUTİK PROGRAM

Uçakla & Kişiye Özel
Weekend KAPADOKYA

“Min. 10 Pax ile gerçekleştirdiğimiz Hafta sonu programı ile arkadaş grubunuz, aileniz ile bir hafta sonu geçirmeye ne dersiniz? Güvenli Turizm Sertifikalı Oteller, Maske & Hijyen & Sosyal Mesafe Kuralları ile...”

*** Tüm Şehirlerden Katılma İmkanı İle ***

Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart Aylarında Her Cumartesi & Pazar

Kayseri, Avanos, Çavuşin, Ürgüp, Türk Gecesi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Acıgöl, Ihlara Vadisi, Güvercinlik, Paşabağı, Devrent, Göreme

Kalkış Yerleri: Türkiye'nin Her Yerinden Katılım İmkanı
Gezilecek Yerler: Kayseri, Avanos, Çavuşin, Ürgüp, Türk Gecesi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Acıgöl, Ihlara Vadisi, Güvercinlik, Paşabağı, Devrent, Göreme
PROGRAM
1 Gün: (Cumartesi) - İzmir, Kayseri, Avanos, Çavuşin, Ürgüp, Türk Gecesi

Sabah İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI İç hatlar Terminalinde oluyor ve T.C. kimliklerimiz ile birlikte check-in ve bagaj işlemlerimizi tamamlıyoruz. İZMİR ’den Sabah Uçuşu (10:25-11:50) KAYSERİ ‘ye uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Dileyen misafirlerimiz (esktra) uçak içi ikram ve kahvaltı seçeneklerinden faydalanabilirler. İndiğimizde rehberimizin yönlendirilmesi ile araçtaki yerimizi alarak, turumuza başlıyor ve Kayseri’yi keşfe çıkıyoruz. Antik dönemden bu yana ticaretle arası iyi olan kentin değişimine olan hayranlığımız, kentin tarihini tanımaya başladığımız GEVHER NESİBE TIP MÜZESİ ile bir kat daha artıyor. Hüzünlü hikayesi ile hüzünlendiğimiz kızımızın; ilim ve bilim adına yıllar öncesinde miras olarak bıraktığı katkıya şahitlik ediyor ve keyifle ziyaretimizi tamamlıyoruz. MİMAR SİNAN ’ın doğduğu şehir olması sebebiyle isminin sıkça telaffuz edildiği kentte, parkın içerisinden kültür yolu üzerinden yürüyerek meydana ulaşıyoruz. SAHABİYE MEDRESESİ ’ni, BÜRÜNGÜZ CAMİ ’ni, KAYSERİ KALESİ ’ni, SAAT KULESİ ’ni rehberimizden dinledikten sonra PASTIRMACILAR ÇARŞISI ’nda alışveriş için serbest zaman alıyoruz. Ardından HUNAT HATUN KÜLLİYESİ ’ni görüyor ve bizi bekleyen aracımıza geçiyoruz. Yaklaşık bir saatlik yolculuk sonrası KAPADOKYA ’da Kızılırmak’ın can verdiği güzel yerleşimi AVANOS ’a ulaşıyoruz. Kaya oyma mağarada öğle yemeğimizi yöresel lezzetlerin eşliğinde aldıktan sonra, Kızılırmak’ın hediyesi büyülü kilin bölgedeki ustaların elinde nasıl can bulduğuna şahitlik ediyoruz. ÇANAK ÇÖMLEK ATÖLYESİ ’nde geçireceğimiz keyifli dakikaların sonrası Selçuklu ’nun uç beyliği konumundaki kalesi UÇHİSAR ’a doğru hareket ediyoruz. Kaleyi görüntüledikten sonraki durağımız ise Çatalkaya ’daki ÜÇ GÜZELLER oluyor. Mitolojinin 3 güzelleri mi yoksa çobanla kralın kızının hikayesi mi bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki o da UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Kapadokya’nın en çok ziyaret edilen noktası olduğu. Anılarımıza ve makinelerimize kaydettiğimiz hatıra karelerin ardından TURASAN ŞARAP FABRİKASI ’na giderek, volkanik arazinin güzel armağanlarından üzümlerinin, şaraba dönüşüm hikayesini dinledikten sonra alışveriş için kısa bir serbest zaman kullanıyoruz. Daha sonra çekildiği ve ekranlara geldiği tarihte, Türk insanını ekranları başına bağlayan, dizi tarihimizin en çok ses getiren filmlerinden ASMALI KONAK ’ın çekimlerinin de yapıldığı 2.konağa gidiyoruz. “Kimler geldi… Kimler geçti!..” dedirten yaklaşık 200 yıllık geçmişine rağmen, hala dimdik ayakta duran konağı ziyaretimiz sonrası, otelimize gidiyor ve yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama ÜRGÜP ‘deki otelimizde. Dileyen yolcularımızla; sazı, sözü ve eğlencesi ile meşhur KAPADOKYA TÜRK GECESİ EĞLENCESİ ’ne giderek, Kapadokya Rüyasını devam ettiriyoruz. Ardından otelimize dönüyoruz.



2 Gün: (Pazar) - Derinkuyu Yeraltı Şehri, Acıgöl, Ihlara Vadisi, Güvercinlik, Paşabağı, Devrent, Göreme, Kayseri, İzmir

*** Gün doğumunu ihtişamıyla seyretmek için yapacağımız BALON TURU (ekstra) ‘na katılacak konuklarımızla erken kalkıyor ve otelimizden ayrılıyoruz. *** (Hava şartları uygun olduğu takdirde gerçekleşmektedir.)

Sabah kahvaltısını otelimizde aldıktan sonra, gizemli Kapadokya’nın bu kez de altını keşfe olan yolculuğumuza çıkıyoruz. Binlerce insanın bir zamanlar yaşadığı DERİNKUYU YERALTI ŞEHRİ ’ni rehberimizin eşliğinde ziyaret ederken, farklı bir deneyime de imza atıyoruz. Ardından yerin altından üstüne çıkarak kısa yolculuk sonrası NARLIGÖL (ACIGÖL)’e ulaşıyoruz. Efsaneler diyarı Kapadokya’nın bir başka hikayesini de burada dinledikten sonra turun nefes kesen anlarından biri olan IHLARA VADİSİ ’ne gidiyoruz. Melendiz çayı (kapadoks) ‘nın volkanik arazinin üzerinde sunmuş olduğu görsel şölenin parçası olan su, tüf ve yeşilin muhteşem birlikteliğini izlerken, bir zamanlar vadi içerisindeki gizemli yaşamı da hayal etmeden geçemiyoruz. AĞAÇALTI, YILANLI ve SÜMBÜLLÜ KİLİSELERİ ’ni ziyaret ettikten sonra otobüsümüze ulaşarak ONYX ATÖLYESİ ’ne gidiyoruz. Taşların dile geldiği atölyede sunumu izliyor ve alışveriş için zaman alıyoruz. Sonrasında bir zamanların insanlara yardım eden perilerinin, güvercinlere dönüştükten sonra da insanlara yardım etmeye devam etmelerinin efsanesini dinliyor ve GÜVERCİNLİK VADİSİ ’ni ziyaret ediyoruz. Güvercinlerin Kapadokya’nın küllerinin üzerindeki masum duruşlarını fotoğrafladıktan sonra KEŞİŞLER VADİSİ diğer ismiyle PAŞABAĞI VADİSİ sonraki ziyaret noktamız oluyor. Fotoğraf molası sonrası, “İnsan alemde hayal ettiği sürece yaşar…” diyen Yahya Kemal BEYATLI ’nın sözlerini hatırlarken kendimizi “HAYAL VADİSİ” nde buluyor ve kısa süreli de olsa hayal alemine dalıyoruz hep birlikte. Yağmur ve rüzgârın el ele verip üzerinde çalıştığı “DEVRENT VADİSİ” ya da “DEVELİ” olarak da anılan vadiyi ve oluşumları görüntüledikten sonra GÖREME AÇIKHAVA MÜZESİ ’ne gidiyoruz. Bir zamanların çok önemli bir eğitim merkezi olan Göreme’nin manastır yaşamını yakından tanıma fırsatı bulurken oluşumların güzelliği karşısında büyüleniyoruz. Sırasıyla vadi üzerinde ziyaretlerimizi yaptıktan sonra aracımıza dönerek, ziyaretlerimizin ardından turumuzun başlangıç noktası olan KAYSERİ için hareket ediyoruz. Akşam yemeğini (ekstra) meşhur Kayseri mantısından yedikten sonra, masal tadındaki Kapadokya turumuzu KAYSERİ ERKİLET HAVA LİMANI ‘na ulaşarak sonlandırıyoruz. Gerekli bagaj ve check-in işlemlerinin ardından, SUNEXPRESS HAVA YOLLARI ’na ait Kayseri Akşam Uçuşu ile (23.40 – 01:15) İZMİR ’e ulaşıyoruz. Bir başka GENÇAYSTAR TRAVEL seyahatinde tekrar buluşmak dileğiyle vedalaşıyoruz. HOŞCA KALIN!  

Ziyaret Noktaları Hakkında Bilgi: Tur programları 2019 yılı istatistikleri baz alınarak hazırlanmış ve ziyaret noktaları yolcu istekleri doğrultusunda oluşturulmuştur. Bazı ziyaret noktaları kapalı olma durumu, restorasyon, ziyarete kapatılma gibi gerekçelerle rehber insiyatifi ile iptal edilebilir veya değişikliğe uğrayabilir.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Turizm Belgeli Araçlarla Ulaşımlar ve Turlar
  • Oteller ’de 1 GECE Yarım Pansiyon Konaklama
  • Dinler Hotels Grubu Konaklama Ayrıcalığı
  • Otel ’de 1 Akşam Akşam Yemeği
  • Otel ‘de Sabah Kahvaltısı
  • GENÇAYSTAR Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • GENCAYSTAR Güvencesi
  • GENÇAYSTAR Hijyen Kiti
  • Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
  • (+65 Yaş Üzeri +20 TL Fark ödemektedir.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri
  • Öğle Yemekleri ve Molalar
  • Balon Aktivitesi ve Türk Gecesi
  • Seyahat Sigortası İptal Güvence Paketi 0-64 Yaş: 20 ₺
  • Seyahat Sigortası İptal Güvence Paketi 65-80 Yaş: 40 ₺
  • Uçak Biletleri


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • İzmir Hava Alanı (00:00)
Notlar

TUR HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER

  • Tur paketlerimiz Min. 10 Pax katılımı ile mümkün olup Max. 15 Pax olabilir. Kendi grubunuz, aile ve arkadaş grubunuz ile bu tura size özel planlayabiliriz.
  • Uçak Bileti hariç paket olduğu için Diğer illerden katılımı mümkündür.
  • Tur araç büyüklüğü katılımcı sayısına bağlı olarak seçilmektedir. Turizm paketli olarak 17/27/29/35/46 Kişilik araçlar seçilebilir.
  • Çocuk indirimlerimiz bir odada konaklayan 2 yetişkin ile birlikte sağlanır. 1 Yetişkin yanında çocuk indirimi verilmemektedir. 1 Oda da sadece 1 çocuk için indirim sağlanmaktadır.
  • Havayolu kaynaklı gecikme, iptal gibi riskler ile bölgeye varışımız ya da ayrılışımız planlanandan farklı olabilir. Bu gibi durumlarda rehber insiyatifinde değişikliğe ve tur noktalarında iptale gidilebilir. Böyle bir durumda acentamızın sorumluluğu bulunmamaktadır.
  • 1 Oda için 3. Kişi ek yatak olabilir, orijinal yatak sözü verilmemektedir. Ancak otelin müsaitliğine göre rica edilebilir. Tur anında odaları ayırmak ve 1 DBL + 1 SNGL şekline çevirmek mümkün değildir.
  • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
  • Turun rehberi ve rehbere ait iletişim bilgisi turdan 1 gün önce SMS ile gönderilmektedir. Bunun haricinde bir bilgilendirme için aranmayacaksınız.
  • Tur otellerimiz Bölge’nin ve sınıfının iyi tesisleridir. Aynı kategori korunmak kaydı oteller değişebilir.
  • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
  • GENCAYSTAR, tur programını bayram yoğunluğu, yağmur, yağış ve ön görülemeyen sebeplerle güzergâhında değişiklik yapabilir. Lütfen tur programının güncen sirküsünü 48 saat evvel acentadan edininiz.
  • Tur programı GENÇAY STAR TURİZM SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

İptal Şartları
https://www.gencaystar.com.tr/weekend-kapadokya-turu
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 28.03.2024 14:02 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.