Weekend | Uçakla Kişiye Özel Gaziantep Gurme Turu Tur Programı

KİŞİYE ÖZEL BUTİK PROGRAM

Uçakla & Kişiye Özel
Weekend GAZİANTEP GURME

“Min. 10 Pax ile gerçekleştirdiğimiz Hafta sonu programı ile arkadaş grubunuz, aileniz ile bir hafta sonu geçirmeye ne dersiniz? Güvenli Turizm Sertifikalı Oteller, Maske & Hijyen & Sosyal Mesafe Kuralları ile...”

*** Tüm Şehirlerden Katılma İmkanı İle ***

Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart Aylarında Her Cumartesi & Pazar

Gaziantep, Halfeti, Zeugma Müzesi, Tarihi Tahmis Kahvesi, Çarşılar, Kahramanmaraş

Kalkış Yerleri: Türkiye'nin Her Yerinden Katılım İmkanı
Gezilecek Yerler: Gaziantep, Halfeti, Zeugma Müzesi, Tarihi Tahmis Kahvesi, Çarşılar, Kahramanmaraş
PROGRAM
1 Gün: (Cumartesi) - İzmir, Gaziantep, Halfeti, Zeugma Müzesi, Tarihi Tahmis Kahvesi, Çarşılar

Sabah İZMİR ADNAN MENDERES HAVALİMANI İç hatlar Terminalinde oluyor ve T.C. kimliklerimiz ile birlikte check-in ve bagaj işlemlerimizi tamamlıyoruz. İZMİR ’den Sabah Uçuşu (07:20 – 09.00) GAZİANTEP ‘e uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Dileyen konuklarımız (ekstra) olarak uçak içi kahvaltı seçeneklerinden faydalanabilirler. Ama ilk durağımızın meşhur Gaziantep KATMERCİSİ olduğunu hatırlatmak isteriz. Antep fıstığının şekerle buluşmasına, kaymağın eşlik ettiği incecik enfes katmerin tadına bakarak turumuza başlıyoruz. Bu lezzet şölenin ardından da görsel şölen yaşayacağımız, Fırat’ın suları altındaki Saklı Cennetin Kayıp Kenti olarak geçen HALFETİ ’ye gidiyoruz. Sakin (CITTASLOW) Kentimizin, geçmişten günümüze olan hikâyesini; BİRECİK BARAJI ’nda yapacağımız tekne turumuz(ekstra) sırasında dinliyoruz.  Sular altında kalan evlerini, ağaçlarını hatta camilerini izlerken hep birlikte bir zamanların Halfeti'sini hayal ediyoruz. Öykünün sonunda “Fırat’ın suyundan, Halfeti’nin havasından ve toprağından ayırmayın beni diyen!” Dünyaca ünlü SİYAH GÜL ’ün yetiştiği topraklardan tekrar Gaziantep’e dönüyoruz. Baraj suları altında kalan ZEUGMA ANTİK KENTİ ’ni selamlayarak, GAZİANTEP ’e tekrar ulaşıyoruz. Kurtarma çalışmaları ile kentimizden gelen muhteşem mozaiklerinin de sergilendiği dünya standartlarında müze olma özelliği ile de ön plana çıkan GAZİANTEP ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ’ ne gidiyor ve keyifle ziyaret ediyoruz. GAP turlarının neredeyse sembolü haline gelen ÇİNGENE KIZI ’nı görme fırsatı da yakaladığımız müzeden ayrılıyor ve sıra kendimizi ödüllendirmeye geldi diyoruz. “Acaba ne yemesek ???” diye düşünerek ünlü lezzetlerinin tatlarına bakmaya başlıyoruz. Kebaplarıyla, dolmaları, içli köfteleri, baklavalarıyla ziyafete dönüşen öğle yemeğimizin sonrası kahve içmeye gidiyoruz. Türkiye’nin en eski kahvehanelerinden ünlü TARİHİ TAHMİS KAHVESİ ’ne gidiyor ve keyif yapıyoruz. Ardından şehri yürüyerek gezmeye başlıyoruz. ALMACI PAZARI, ZİNCİRLİ BEDESTEN, BAKIRCILAR ÇARŞISI ’nı görerek, baklava yapmanın bir sanat olduğu kentimizin genç müzelerinden BAKLAVA MÜZESİ ’ni üstelik tarihi MİLLET HANI ’nda ziyaret ediyoruz. Ardından Türkiye’de kurulan ilk mutfak müzesi olma özelliğini taşıyan EMİNE GÖĞÜŞ MUTFAK MÜZESİ ’ni ve Antep’in hamam kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacağımız HAMAM MÜZESİ ’ni görerek, GAZİANTEP KALESİ ’nin eteklerinde yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz. 30 yılda toplanan, değişik ülke ve dönemlere ait ve ağırlığı yaklaşık 3 ton olan farklı bir müze DEVR-İ ALEM MÜZESİ ’nin renklendirdiği ziyaretimiz sonrası halkın düşman işgaline direnişinin öyküsünün anlatıldığı KAHRAMANLIK PANORAMA MÜZESİ ’nin Gazi Kentimizde ziyaret ettikten sonra otelimize yerleşiyoruz. Otelimizin konumu itibariyle her yere yürüyüş mesafesinde olduğu için, dilerseniz akşam yemek sonrası da yürüyüşe çıkabilirsiniz. Çünkü sizi otelde de akşam GURME MENÜ bekliyor. Geceleme GAZİANTEP ‘deki otelimizde.



2 Gün: (Pazar) - Gaziantep, Kahramanmaraş, Gaziantep, İzmir

Sabah kahvaltı öncesi dileyen yolcularımız; yine otelimizin bulunduğu konumun avantajını kullanarak, yürüyerek çorbacıya gidebilirler. Sabahın çok erken saatlerinde tükenen, dillere destan BEYRAN ÇORBASI ’nı yerinde tadabilir ve sonrasında otele dönerek kahvaltı yapabilirler. Bu enerji dolu kahvaltının sonrasında otelimizden ayrılarak, KAHRAMAN unvanıyla onurlandırılan kentimize doğru yola çıkıyoruz. Kahraman Maraşlıların canları pahasına kendilerini siper ederek, bu cennet vatanı bizlere emanet ederken yaptıklarını rehberimizden dinliyor ve bu vesile ile tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Şehrin tam merkezinde en yüksek noktasına kurulan, tüm kente hakim, Hititler ’den bu yana pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan KAHRAMANMARAŞ KALESİ ’nin eteklerine gidiyoruz. TAŞ MEDRESE ve ULU CAMİ ’yi görerek, şehrin ticari kalbinin attığı çarşıya giriyoruz. UZUN ÇARŞI, TAŞ HAN, BAKIRCILAR ÇARŞISI ’nı görüp, kentle özdeşleşmiş SÜTÇÜ İMAM ANITI ’nde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, KAHRAMANMARAŞ DONDURMASI ’nı yerinde yemek için YAŞAR PASTANESİ ’ne gidiyoruz. Ardından güzel kentimize veda ederek tekrar GAZİANTEP ’e dönüyoruz.  Gaziantep Park içerisinde açılan, Dünyanın ilk ve tek FISTIK MÜZESİ ’ni ziyaret ediyoruz. Özgün mimarisi ile keyif aldığımız müzemizden sonrasında ayrılarak İSLAM BİLİM TARİHİ MÜZESİ ’ne gidiyoruz. Astronomi, coğrafya, fizik, mekanik, kimya ve tıp bilimleri alanlarındaki çalışmaların prototiplerinin sergilendiği müze; “Güneşin de, bilimin de DOĞU ’dan doğduğunu söylüyor.” adeta bize. Son durağımız olan, kent insanın yaşam tarzını tanıma fırsatı bulduğumuz HASAN SÜZER ETNOĞRAFYA MÜZESİ ile de turumuzu sonlandırıyoruz. Kültürünü biriktirdiğimiz, gözümüzü renklendirdiğimiz, midemizi şenlendirdiğimiz bu rüyayı havalimanına giderek noktalıyoruz. Gerekli check-in işlemlerinin ardından SUNEXPRESS HAVA YOLLARI ‘na ait Gaziantep – İzmir Akşam Uçuşu (23.30 – 01.20) İZMİR ‘e olan uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz ve turumuzun sonu. Bir başka organizasyonda görüşmek dileği ile vedalaşıyoruz.

Ziyaret Noktaları Hakkında Bilgi: Tur programları 2019 yılı istatistikleri baz alınarak hazırlanmış ve ziyaret noktaları yolcu istekleri doğrultusunda oluşturulmuştur. Bazı ziyaret noktaları kapalı olma durumu, restorasyon, ziyarete kapatılma gibi gerekçelerle rehber insiyatifi ile iptal edilebilir veya değişikliğe uğrayabilir.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Turizm Belgeli Araçlarla Ulaşımlar ve Turlar
  • Oteller ’de 1 GECE Yarım Pansiyon Konaklama
  • Gurme Akşam Yemeği Menüsü (Otel ‘de…)
  • Otel ‘de Sabah Kahvaltısı
  • Halfeti & Kahramanmaraş Gezisi
  • GENÇAYSTAR Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • GENCAYSTAR Güvencesi
  • GENÇAYSTAR Hijyen Kiti
  • Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası
  • (+65 Yaş Üzeri +20 TL Fark ödemektedir.)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören yeri, Milli park Giriş Ücretleri
  • Öğle Yemekleri ve Molalar
  • Seyahat Sigortası İptal Güvence Paketi 0-64 Yaş: 20 ₺
  • Seyahat Sigortası İptal Güvence Paketi 65-80 Yaş: 40 ₺
  • Halfeti Tekne Turu (İsteğe Bağlı)
  • Uçak Biletleri


Otel Bilgileri Kalkış Yerleri
  • İzmir Hava Alanı (00:00)
Notlar

TUR HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER

  • Tur paketlerimiz Min. 10 Pax katılımı ile mümkün olup Max. 15 Pax olabilir. Kendi grubunuz, aile ve arkadaş grubunuz ile bu tura size özel planlayabiliriz.
  • Uçak Bileti hariç paket olduğu için Diğer illerden katılımı mümkündür.
  • Tur araç büyüklüğü katılımcı sayısına bağlı olarak seçilmektedir. Turizm paketli olarak 17/27/29/35/46 Kişilik araçlar seçilebilir.
  • Çocuk indirimlerimiz bir odada konaklayan 2 yetişkin ile birlikte sağlanır. 1 Yetişkin yanında çocuk indirimi verilmemektedir. 1 Oda da sadece 1 çocuk için indirim sağlanmaktadır.
  • Havayolu kaynaklı gecikme, iptal gibi riskler ile bölgeye varışımız ya da ayrılışımız planlanandan farklı olabilir. Bu gibi durumlarda rehber insiyatifinde değişikliğe ve tur noktalarında iptale gidilebilir. Böyle bir durumda acentamızın sorumluluğu bulunmamaktadır.
  • 1 Oda için 3. Kişi ek yatak olabilir, orijinal yatak sözü verilmemektedir. Ancak otelin müsaitliğine göre rica edilebilir. Tur anında odaları ayırmak ve 1 DBL + 1 SNGL şekline çevirmek mümkün değildir.
  • Turlarımızdaki, hava, yol ve olağan üstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkını acente saklı tutar.
  • Turun rehberi ve rehbere ait iletişim bilgisi turdan 1 gün önce SMS ile gönderilmektedir. Bunun haricinde bir bilgilendirme için aranmayacaksınız.
  • Tur otellerimiz Bölge’nin ve sınıfının iyi tesisleridir. Aynı kategori korunmak kaydı oteller değişebilir.
  • Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
  • GENCAYSTAR, tur programını bayram yoğunluğu, yağmur, yağış ve ön görülemeyen sebeplerle güzergâhında değişiklik yapabilir. Lütfen tur programının güncen sirküsünü 48 saat evvel acentadan edininiz.
  • Tur programı GENÇAY STAR TURİZM SEYAHAT ACENTASI kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

İptal Şartları
https://www.gencaystar.com.tr/weekend-gaziantep-gurme-turu
Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Girne Bulvarı No:92/A-B Karşıyaka
08504412525


Bu çıktı 20.04.2024 14:24 tarihinde verilmiştir. Anıl Gençay Turizm İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.